enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5148
EURO
34,8406
ALTIN
2.487,73
BIST
9.526,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
31°C
Şanlıurfa
31°C
Açık
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C

Urfa’da yüzbinlerce öğrenci için ilk ders zili çaldı

Urfa’da yüzbinlerce öğrenci için ilk ders zili çaldı

Urfa’da yüzbinlerce öğrenci için ilk ders zili çaldı
12.09.2022 08:13
0
A+
A-

Şanlıurfa’da yaklaşık 695 öğrenci ve 35 bin öğretmen yeni eğitim dönemi için bugün okul yolunu tuttu. İlk ders ziliyle sıralarına koşan öğrenciler, ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra kaynak kitaplarını da sıralarında buldu.

 Ülke genelinde ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, 2022-2023 eğitim öğretim yılına bugün başladı. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler, 5-9 Eylül’de uyum eğitimi almıştı.

Şanlıurfa’da ise 695 bin öğrenci ve 35 bin öğretmen yeni eğitim dönemi için bugün okul yolunu tuttu.

KAYNAK KİTAPLAR SIRALARDA

Ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra hazırlanan kaynak kitaplar da sıralarda öğrencileri bekliyor. Yeni dönem hazırlıkları kapsamında, ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra 136 milyon yardımcı kaynak da öğrencilere ulaştırıldı. İkinci sınıflar için 7, üçüncü ve dördüncü sınıflar için 12, beşinci sınıflar için 6, altı, yedi ve sekizinci sınıflar için 4, dokuzuncu sınıflar için 6, onuncu sınıflar için 5, on birinci sınıflar için 11, on ikinci sınıflar için ise 20 yardımcı kaynak hazırlandı. Bunların yanı sıra bakanlık, YKS’ye hazırlanan öğrenciler için zorluk derecelerine göre üç adımdan oluşan 8 TYT ve 9 AYT soru bankası hazırladı. Türk edebiyatı, temel düzey matematik, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe, psikoloji, sosyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için 58 ünite ve 11 karma testten oluşan tekrar testleri de öğrencilerin sınavlarına destek sağlaması için verilecek.

Bu yıl ortaokul ve liseye başlayacak öğrencilerin uyum eğitimi süreci 16 Eylül’e kadar sürecek.

3 Şubat 2023’te yarıyıl tatili, 17-20 Nisan 2023’te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023’te sona erecek.

HABERLER  Milli Eğitim Bakanı Özer, okullarda yüz yüze eğitim hazırlıklarını açıkladı:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.