enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4733
EURO
34,9494
ALTIN
2.436,73
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu, Design WEEK Türkiye’de Yer Aldı

Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu, Design WEEK Türkiye’de Yer Aldı

Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu, Design WEEK Türkiye’de Yer Aldı
18.12.2021 17:48
0
A+
A-

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. doğal taş, mücevher ve bakır ürünlerden oluşan ‘Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu’ ile Design Week Türkiye’de yer aldı.


Yaratıcı endüstrileri, yurt içinden ve yurtdışından katılımcılarla buluşturan Türkiye’nin en geniş kapsamlı tasarım etkinliği Design Week Türkiye, 17-18 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Design Week Türkiye, Türkiye’nin tasarım kimliğinin ve bu kapsamda gelişebilecek olan ekonomik başarısının, tasarım ve endüstri entegrasyonuyla sağlanabileceği bilincini oluşturmayı önemli konusu olarak ele alıyor; endüstri temsilcileriyle tasarımcıları bir araya getiriyor ve katma değerli ürünler üretebilmek adına bir buluşma zemini oluşturuyor.

Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu’nda yer alan mücevher tasarımları, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. ve Storks iş birliğinde geliştirildi.

Koleksiyonda yer alan doğal taş tasarımları, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Doğal Taş Ürünler Tasarımı Atölyesi’ kapsamında 7 tasarımcı tarafından Göbeklitepe’den ilhamla geliştirildi ve Sirmersan / Design Elements tarafından üretilerek hayata geçirildi.

Bakır tasarımlar ise Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Bakır Ürünler Tasarım Atölyesi’ kapsamında geliştirildi.

Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu, Göbeklitepe’nin tasarım aracılığıyla Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması, Göbeklitepe için bir koleksiyon değeri yaratılması, katma değeri yüksek ürünlerin tasarlanması ve üretilmesi amacıyla hayata geçirildi.

HABERLER  Kardeşlik Köprüsü bu kez Urfa’da gönülleri birleştirdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.