enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
ALTIN
2.494,71
BIST
9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Omircon Varyantının En Belirgin Semtomları Neler?

Omircon Varyantının En Belirgin Semtomları Neler?

Omircon Varyantının En Belirgin Semtomları Neler?
26.12.2021 10:41
0
A+
A-

Türkiye de dahil olmak üzere en az 100 ülkede tespit edilen koronavirüsün Omicron varyantının vakaları küresel olarak artıyor. Yapılan yeni bir araştırma, Omicron’un öksürük, boğaz ağrısı ve ateş gibi bilinen semptomlarının arasına yenisini ekledi.


İngiltere’da yapılan yeni bir çalışma, koronavirüsün Omicron varyantının soğuk algınlığı semptomlarına sahip olduğunu ve parainfluenza virüsüne benzediğini gösterdi.

Bununla birlikte, şimdiye kadar Omicron’un, koronavirüsün önceki versiyonlarına kıyasla az şiddetli semptomlara neden olduğu düşünüldü. Ancak, çalışma, Omicron varyantının neden olduğu yeni bir Kovid-19 semptomu ortaya çıkardı: Şiddetli gece terlemeleri.

İŞTE EN YAYGIN SEMPTOMLAR

Diğer taraftan, bildirilen en yaygın semptomlar arasında gece terlemelerinin yanı sıra burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, hapşırma ve boğaz ağrısı da bildirildi.

Çalışmada teyit edilmiş Omicron vakaları analiz edildi. Ayrıca, kullanıcıların sadece yarısı klasik üç semptom (ateş, öksürük veya koku veya tat kaybı) bildirdi.

Bilimsel danışmanlardan oluşan bir komite de bu analizi destekledi ve koku veya tat kaybının daha az bildirildiğini söyledi.

Araştırmaya öncülük eden Dr Bruce Patterson, önceki varyantlara kıyasla Omicron’da çok fazla tat ve koku kaybı görülmediğini belirterek, diğer corona virüs varyantlarında olduğu gibi, Omicron’dan etkilenen hastalarda da yorgunluğun mevcut olduğunu ekledi.

Öte yandan, Dr. Patterson, Omicron’un parainfluenza adı verilen bir soğuk algınlığı virüsüne benzediğini söyledi.

100’DEN FAZLA ÜLKEDE TESPİT EDİLDİ

Omicron, 24 Kasım’da Güney Afrika’daki örneklerde tespit edildi. O zamandan beri aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 100’den fazla ülkede doğrulandı.

Aynı zamanda yeni varyantın aşılara ve ilaçlara daha dirençli hale gelmesine neden olan başak proteininde 37 mutasyona sahip.

HABERLER  Son 24 saatte korona virüsten 57 kişi hayatını kaybetti
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.