enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5560
EURO
34,9318
ALTIN
2.443,60
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Urfa’da Omicron Varyantı Henüz Görülmedi

Urfa’da Omicron Varyantı Henüz Görülmedi

Urfa’da Omicron Varyantı Henüz Görülmedi
30.12.2021 11:31
0
A+
A-

Bugüne kadar görülmedik bir hızda yayılan koronavirüsün Omicron varyantının Şanlıurfa’da henüz görülmediği öğrenildi.


Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün Omicron varyantının dünya çapında daha önce eşi benzeri görülmemiş bir hızda yayıldığı uyarısında bulundu. Çok sayıda mutasyon içeren bu varyant bugüne kadar aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 75’ten fazla ülkede tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı da Türkiye’de şu ana kadar 6 ilde Omicron varyantının görüldüğünü açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde yapılan testlerde pozitif çıkan vakaların 42’sinin Omicron varyantı olduğu kaydedildi. Omicron varyantının görüldüğü iller İstanbul (30), İzmir (6), Şırnak (1), Diyarbakır (1), Kütahya (2), Isparta (2).

Çok hızlı yayılan Omicron varyantının görüldüğü iller arasında Şanlıurfa yer almıyor.

Sosyal medyada dün yapılan bir paylaşımda Urfa’da ilk Omicron varyantının görüldüğü iddia edilmişti. BİHA’nın İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, kentte şu ana kadar Omicron varyantı tespit edilmedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabındaki paylaşımında Omicron varyantına ilişkin uyarıda bulunmuştu. Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Omicron varyantı Avrupa’dan sonra ülkemizde de yayılmaya başladı. Kalabalık illerimizde görülen YENİ VAKALARIN %10’UNDAN FAZLASI Omicron kaynaklı. Yeni durum, hatırlatma dozunu daha da önemli hale getirmiştir. Aşı takvimi üzerinden 3 ay geçenler aşı etkinliğini güçlendirmelidir.”

“TEDBİRLERDE DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK”

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada da Omicron varyantının vaka sayısında artışa neden olduğuna dikkati çekerek “Omicron varyantının hızla bulaşıyor olması tedbirlerde değişikliğe sebep olmamaktadır. Daha hızlı bulaşan bu yeni varyanta karşı kişisel tedbirlerin önemi son derece artmıştır” ifadesini kullanmıştı.

HABERLER  Şanlıurfa'da Duvar örme kavgasında 13 kişi yaralandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.