enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Harran Üniversitesi Sanayicilerle İş Birliğine Devam Ediyor

Harran Üniversitesi Sanayicilerle İş Birliğine Devam Ediyor

Harran Üniversitesi Sanayicilerle İş Birliğine Devam Ediyor
31.12.2021 14:00
0
A+
A-

HRÜ Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Sanayileşme ve Kalkınmada Bir Model; Üniversite ve Sanayi İş Birliği’ paneli düzenlendi.


Harran Üniversitesi (HRÜ) Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu’nda konferans salonunda gerçekleşen panele, akademisyenler, sanayiciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cevher İlhan Cevheri’nin moderatörlüğünü yaptığı panelde, Şanlıurfa Sanayici ve İş Adamları Derneği (ŞUSİAD) Başkanı Mehmet Korkut Polat ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın birer sunum gerçekleştirdi.

Çevre ve doğal kaynakların dünyada hayatın devam etmesi için en temel ihtiyaç olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Cevher İlhan Cevheri, şunları dile getirdi:

“Doğal kaynaklar insan yaşamı için gerekli olduğu kadar ekonomimizin üzerinde de çok katkısı vardır. Başka bir deyişle, ekonomik faaliyetlerin devam etmesi için doğal kaynakların temininin sürekliliği hayati öneme sahiptir. O yüzden doğal kaynaklarımızı dikkatli bir şekilde kullanmalıyız. Günümüzde, sanayide en önemli konuların başında; hammadde temini, enerji kaynaklarının etkin kullanılması ve bunun sonucunda değer zincirinin oluşması temel amaçtır. Değer zinciri bir ürünün hammadde aşamasından kullanılabilir forma dönüşmesidir. Ayrıca günümüzde sanayileşmede önemli konu nihai ürün olarak ürettiğimiz ürünün marka haline gelmesi temel amaç olmalıdır.”

ŞUSİAD Başkanı Mehmet Korkut Polat, girişimcilik ruhu olmayan kişinin hiçbir zaman başarılı olamayacağını ve ilerlemeyeceğini belirten, öğrencilere şu tavsiyede bulundu:

“Değerli öğrenciler bir işe başlamadan önce o işi tüm yönleriyle araştırmamız gerekiyor. Yapacağımız işi tam araştırdıktan sonra belirlediğimiz hedefler doğrultusunda girişimde bulunmamız gerekir. Hiçbir zaman hedeflerinizden vazgeçmeyin. Yapacağınız işlerde başarısız olabilirsiniz ama hiçbir zaman pes etmeyin. Girişimleriniz, başarıyı mutlaka getirecektir.”

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın, üniversite-sanayi iş birliğinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

HABERLER  Siverekli çoban, usta ressamlara taş çıkartıyor

“Her şeyin bir kapasitesi vardır. Bunların en önemlisi insanın kapasitesidir. İnsanın kapasitesi sınırsızdır. Ama bu kapasiteyi de çalışarak, kendimizi geliştirerek bir üst seviyeye taşımamız gerekiyor. Mesela okuma ile kendimizi geliştirirsek her zaman ilerleriz. Ama zamanı hep telefon ve benzeri şekilde harcıyorsak o zaman kendimizi geliştiremeyiz. Kapasitemizin gelişmesinin en önemli faktörü de zamanı iyi değerlendirmektir. Zamanımızı iyi değerlendirirsek motivasyonumuz hep yüksek olur.”

Soru cevap kısmının ardından katılımcılara plaket takdimi ile program sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.