enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
20°C
Şanlıurfa
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C

Su fiyatlarına yüzde 40 zam geldi: Sektör temsilcileri uyardı

Su fiyatlarına yüzde 40 zam geldi: Sektör temsilcileri uyardı

Su fiyatlarına yüzde 40 zam geldi: Sektör temsilcileri uyardı
10.04.2022 16:36
0
A+
A-

Gıda fiyatlarına peş peşe zamlar geldi, hazır su fiyatları da zamlardan nasibini aldı. Sektör temsilcileri, su piyasasının yabancıların elinde olduğunu belirterek ortak fiyat belirlendiğini iddia etti.


Gıda fiyatlarındaki fahiş zamlar vatandaşın gündemindeki yerini korurken su fiyatlarına da zam geldi. Su fiyatları son bir ayda yüzde 15 ile 20 arasında zamlandı.

Sektör temsilcileri, su piyasasının yabancıların elinde olduğunu belirterek “Ortak fiyat belirliyorlar. Sektör acilen yerlileştirilmeli. Gıdada olduğu gibi suda da bilinçli bir senaryo oynanıyor” diyor.

Hükümetin temel gıda ürünlerinde KDV indirimine gitmesine rağmen fiyatlarda bir düşüş yaşanmadı. Aksine birçok ürünün etiketine zam geldi. Son olarak su fiyatları da artmaya başladı. Geçen ay 5 litrelik Hayat Su 9 liradan satılırken, bugün marketlerde 10,50 liraya yükseldi. Aynı şekilde Erikli 11,50 lira, Munzur Su ile 12 lirayı buldu.

Şanlıurfa’da Hayat Su’yun 19 litre damacana fiyatı 25 liradan 30 liraya çıktı.

HABERLER  Benzine indirim, otogaza zam geldi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.