enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
ALTIN
2.308,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

“Urfa Akademik Odalar Birliği” kuruldu

“Urfa Akademik Odalar Birliği” kuruldu

“Urfa Akademik Odalar Birliği” kuruldu
13.04.2022 00:28
0
A+
A-

Şanlıurfa’da 20 akademik odanın bir araya gelmesiyle oluşturulan Urfa Akademik Odalar Birliği resmen kuruldu. Birliğin tanıtım toplantısında kişisel çıkar gözetmeksizin sorunlara çözüm odaklı katkı bulunulacağı belirtildi.

Şanlıurfa’da 20 akademik oda artık kentin sorunlarına karşı tek ses olacak.

Bu akşam Eczacılar Odası lokalinde Akademik Odalar Birliğinin basına tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik “Hepimizin ortak paydası olan Urfa’da, oluşabilecek ve oluşmuş olan sorunların kamuoyu üzerinden dile getirilmesi, gerekirse hukuksal boyutu ile ele alınması anlamında bir birliktelik sağlanıp; Urfa’nın çıkarlarını, çocuklarımıza gelecekte yaşanabilir bir kent bırakmanın umuduyla toplandık” dedi. 

SORUNLARA KARŞI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDILAR

Birliğin ilk dönem sözcülüğünü yapacak olan Diş Hekimleri Odası Başkanı Ekrem Kaya da birliğin tanıtımını yaptı. Son zamanlarda yaşanan sorunlara karşı bir çatı altında toplandıklarını belirten Başkan Kaya “Şehrimizde sağlıktan tarıma, şehircilikten ekonomiye ve bir çok konuda can alıcı sorunlar ile karşı karşıya bulunmaktayız. Gelinen noktada gereğinden fazla bilgi kirliliği, liyakat, hukuk, bilim ve mesleki öğretilerden uzak toplumsal eğilimlere şahit olmaktayız. Akademik odalar olarak, şehrimizin bu sorunlarına karşı Urfa Akademik Odalar Birliği çatısı altında toplanmış bulunmaktayız” dedi.

BAŞKAN KAYA BİRLİĞİN AMACINI ANLATTI

Başkan Kaya birliğin amacını da şu sözlerle açıkladı:

“Birliğin kuruluş amacı; dayanışma ve güç birliği ile daha kapsamlı çalışmalar yaparak ilimize faydalı hizmetler üretmek, şehrimizi dostluk ve kardeşlik anlayışı ile kaynaşmış bir kent kültürüne ulaştırmak, sağlıklı insan, sağlıklı toplum, sağlıklı kent ve sağlıklı çevre hedefiyle bütünleştirmek; toplumun sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmaktır.”

“ÇÖZÜM ODAKLI…”

Kişisel çıkar ve siyasi görüşlerden bağımsız çözüm odaklı çalışacaklarını söyleyen Başkan Kaya “Hiçbir kişisel çıkar ve siyasi görüş içerisinde olmadan kentin bütün dinamikleri ile irtibat halinde; yaşadığımız şehir ve ülkenin ortak değerleri ve sorunlarını dile getirip çözüm odaklı katkı sunacağız” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa Valiliği’nden flaş sel uyarısı

Birlikte yer alan akademik odalar ise şöyle:

  1. Baro,
  2. Bilgisayar Mühendisleri Odası,
  3. Diş Hekimleri Odası,
  4. Eczacılar Odası,
  5. Elektrik Mühendisleri Odası,
  6. Gıda Mühendisleri Odası,
  7. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası,
  8. İç Mimarlar Odası,
  9. İnşaat Mühendisleri Odası,
  10. Jeofizik Mühendisleri Odası,
  11. Jeoloji Mühendisleri Odası,
  12. Kimya Mühendisleri Odası,
  13. Maden Mühendisleri Odası,
  14. Makina Mühendisleri Odası,
  15. Mali Müşavirler Odası,
  16. Mimarlar Odası,
  17. Şehir Plancıları Odası,
  18. Tabipler Odası,
  19. Veteriner Hekimler Odası,
  20. Ziraat Mühendisleri Odası.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.