enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
32°C

Suriye’de savaşta ölen çocuklar Şanlıurfa’da defnediliyor

Suriye’de savaşta ölen çocuklar Şanlıurfa’da defnediliyor

Suriye’de savaşta ölen çocuklar Şanlıurfa’da defnediliyor
21.04.2022 13:57
0
A+
A-

Şanlıurfa’da küçük Suriyelilerin küçük bir mezarlığı oldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Asri Mezarlığı’nda, Suriye’deki savaştan yaralı olarak getirilip kurtarılamayarak defnedilen küçük çocuklara ait çok sayıda mezar bulunuyor.

Suriye’deki savaştan kaçıp Türkiye’deki çeşitli illerde yaşayan 3,5 milyon Suriyelinin yoğun olduğu illerden biri de 500 bini aşkın Suriyelinin yaşadığı Şanlıurfa.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yaralandıktan sonra tedavi için getirilen ancak kurtarılamayanlarla, kentte yaşayıp hayatını kaybeden Suriyeliler için Yeni Asri Mezarlığı’nın içerisinde 2011 yılında alan açtı. Bu mezarlığa defnedilen Suriyelilerin sayısı artık binlerle ifade ediliyor.

Suriyelilerin mezarlarının arasında dikkat çeken bir bölüm var. O da savaşta Şanlıurfa’ya yaralı olarak getirilip burada hayatını kaybeden kimsesiz Suriyeliler. Kim olduğuna dair hiçbir bilgi bulunmayanların çoğunluğunu oluşturduğu mezarlıkta savaşın kurbanı olan kimsesiz çocuklar da buraya defnedilmiş durumda.

Suriyelilerin mezar taşlarında Arapça yazılar dikkat çekerken ölüm ve doğum tarihleri ise Hicri takvime göre yazılmış halde.

HABERLER  Haliliye’de Dünya Çevre Günü etkinliği
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.