enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
ALTIN
2.308,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı’ndan Gezi Davası kararlarına tepki

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı’ndan Gezi Davası kararlarına tepki

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı’ndan Gezi Davası kararlarına tepki
27.04.2022 14:56
0
A+
A-

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı, Gezi Davası’nda verilen hapis cezası kararlarına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanlığı, Gezi Parkı Davası’nda Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet diğer sanıklara ise 18’er yıl hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı, Topçu Meydanı’nda Gezi Parkı Davası kararlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Partinin il başkanlığı sözcüsü Ronayi Paydaş, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy çokluğu ile vermiş olduğu kararın toplumsal davalara da bir darbe niteliğinde olduğunu söyledi. Paydaş, “Amaç diğer toplumsal davaları takipsiz bırakmak ve takip edenleri de bir nevi vermiş oldukları kararla tehdit etmektir” ifadesini kullandı.

Ülkede AK Parti dönemine siyasi rehine olgusuyla karşı karşıya bulunulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Haklarında absürt suçlamalarla dava açılan kişiler işlemedikleri suçlarla ilgili olarak uzun süre tutuklu bırakılıyor. Bir suçlama boşa düştüğü an, hoop ısmarlama yeni bir suç şüphesi ile tutuklanmasına devam kararı veriliyor ve bu yıllarca sürüp gitmeye devam ediyor. AKP hükümeti hiç olmayanı yapmayı başarmaya devam ediyor anayasaya, evrensel hukuk kurallarına ve hiç bir kitaba uymayacak şekilde siyasi rehine almaya ve tutmaya devam ediyor.

Bu yargılama tiyatrosunun amacı muhalifler üzerinde korku iklimi oluşturmaktır. Malum önümüzdeki dönemde bir seçim var ve iktidar bizlere şu mesajı veriyor, sizi istediğim şekilde cezaevinde tutarım, hukuk, yasa ve anayasa tanımam diyor. Bizde Türkiye Cumhuriyetinin Bir hukuk devleti olduğunu ve hukuk devleti kalacağını hatırlatıyoruz. Hatırlatmaya devam edeceğiz”.

HABERLER  Adalet Bakanı Gül: Yargıda korku duvarlarının yıkıldığı tarih 15 Temmuz'dur
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.