enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Aziz Aydınlık’tan Meclis’te DEDAŞ’a tepki

Aziz Aydınlık’tan Meclis’te DEDAŞ’a tepki

Aziz Aydınlık’tan Meclis’te DEDAŞ’a tepki
26.05.2022 06:48
0
A+
A-

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sulama birliklerinin enerjisini kesen elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ’a yüklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda elektrik enerjisi kesilen sulama birlikleri hakkında söz alarak iktidara yüklendi.

Bölgenin elektrik dağıtım şirketi Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (DEDAŞ) Şanlıurfa’da terör estirdiğini ve sulama birliklerinin enerjisinin kesilmesiyle 1 milyon dönüm arazinin susuz kalacağını kaydeden Aydınlık, “Gıda krizinin gündemde olduğu bir dönemde çiftçimize bu zulmü yapmak, bu zulme ortak olmak açık ve net ihanettir!” dedi.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Aziz Aydınlık’ın konuşmasında şunları dile getirdi:

“DEDAŞ Urfa’da terör estirmeye devam ediyor. Şu anda Atatürk, Tatarhöyük, Topçu Gündaş, Cullap, Haktanır, Gap ve Güzelyurt sulama birliklerinin elektriği kesilmiş durumda. Bu demek oluyor ki 1 milyon dönüm arazi susuz kalacak, ekinler kuruyacak. DEDAŞ, şu anda çiftçiden aylık ödeme istiyor, bu istek akıl ve mantık dışıdır. Soruyorum; çiftçinin düzenli bir geliri mi var, hangi çiftçi aylık ödeme yapabilir? Gıda krizinin gündemde olduğu bir dönemde çiftçimize bu zulmü yapmak, bu zulme ortak olmak açık ve net ihanettir! Artık yeter, bıçak kemiğe dayandı, DEDAŞ’a dur denmelidir!”.

HABERLER  Beyazgül’ün adaylığı kesin! Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın açıklayacak
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.