enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5811
EURO
34,8042
ALTIN
2.505,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Karavanlarıyla Urfa’ya gelenler hayal kırıklığına uğruyor

Karavanlarıyla Urfa’ya gelenler hayal kırıklığına uğruyor

Karavanlarıyla Urfa’ya gelenler hayal kırıklığına uğruyor
01.06.2022 08:13
0
A+
A-

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da henüz bir karavan parkın bulunmaması karavanla kente gelen turistleri hayal kırıklığına uğratıyor. Kentte karavanlar için park alanı bulunmadığını öğrenince şoka uğrayan karavan tutkunları soluğu Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi otoparkında alıyor.

Özellikle salgın dönemindeki sosyal mesafe kurallarıyla kalabalıktan kaçan vatandaşların karavanlara ilgisi arttı. Karavan sayesinde ulaşım ve konaklama imkanını bir arada elde eden tatilciler, istedikleri konumda ve zaman diliminde tatil yapabiliyorlar. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da henüz bir karavan parkın bulunmaması karavanla kente gelen turistleri hayal kırıklığına uğratıyor.

Henüz kent merkezinde bir karavan parkı bulunmayan Şanlıurfa’ya gelen turistler soluğu Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi otoparkında alıyor. Müzenin otopark alanında şu anda 10’a yakın karavan bulunuyor.

Karavan tutkunlarının otoparkı tercih etmelerinin temel sebebi ise otoparkın kent merkezinde gezilecek yerlere yakın olması ve güvenli bir noktada bulunması.

Konum olarak iyi bir noktada bulunsa da otoparkta elektrik, lavabo ve duş konusunda karavan tatilcileri sıkıntılar yaşıyor. Karavan tutkunları Şanlıurfa gibi binlerce turist ağırlayan bir şehirde karavan parkın büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyor.

Uzun yıllar karavanla kamp yapan Adnan Türk, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’ni otoparkını kullanan karavan tatilcilerinden. Memleketi Bilecik’ten Şanlıurfa’ya gelen Türk, kentte karavanlar için kamp alanı bulunmamasına çok şaşırdığını söyledi. Bizim Haber Ajansı’na (BİHA) konuşan Türk, tatil rotalarında geçtikleri birçok şehirde karavan parkı bulunduğunu kaydetti.

TÜRK: ANTEP’TE VAR URFA’DA YOK

Şanlıurfa’ya gelenlerin güvenli bir alan olması nedeniyle karavanlarını müzenin otoparkına çektiklerini belirten Türk, “Burası bir karavan park değil ama en azından bir karavan park yapılana kadar ihtiyacımız olan elektrik, su, lavabo vb. buraya kazandırılması lazım” dedi.

HABERLER  Şanlıurfa’da sanat atölyesi açıldı

Adnan Türk, iki karavanla Bilecik’ten Türkiye turuna çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Birçok şehir geçerek Şanlıurfa’ya geldik. Neredeyse bütün şehirlerde karavan park vardı. Şanlıurfa’da yok. Şanlıurfa’ya karavanla gelenleri buraya, Arkeoloji Müzesi otoparkına yönlendiriyorlar. Yeşil alanı yok. Daha güzel bir alanı olabilir. Örnek verecek olursak komşu şehir Gaziantep’te Alleben göletinde güzel bir kamp alanı var. Öncelikle yeşilliği bol. Karavancıların ihtiyacını karşılayacak suyu, elektriği, lavabosu, duşu ve çamaşır yıkama yerleri mevcut. Şanlıurfa’ya da böyle bir alan yapılırsa daha iyi olur. Şanlıurfa’da başka bir alan yok burası dışında.”

“URFA’NIN ADINA YARAŞIR KARAVAN PARKA İHTİYACI VAR”

İki gündür Şanlıurfa’da bulunduklarını belirten Adnan Türk, karavanlarını çektikleri alanda birçok eksikliğin bulunduğunu kaydetti. Türk, “Burada çeşme, lavabo, tuvalet, elektrik sıkıntısı var. Çamaşır yıkama konusunda sorun yaşıyoruz. Şanlıurfa’ya gelip karavan park edecek yer arayanlar burayı bulamıyor. Karavan park diye bir yazı asılırsa ve ihtiyaçlar tamamlanırsa çok iyi olur. Gaziantep’i de bu konuda geçer. Zaten Gaziantep’ten daha iyi olması lazım. Şanlıurfa gelişmiş ve gelişmeye devam eden bir şehir. Şanlıurfa’nın adına yaraşır bir karavan parka ihtiyacı var” diye konuştu.

“OTOPARK GÜVENLİ VE HER YERE YAKIN”

Otoparkı tercih etmelerindeki temel sebeplerden birinin güvenlik olduğunu kaydeden Türk, “Balıklıgöl’e, çarşıya, alışveriş merkezine ve müzeye yakın. Güvenliğinin olması apayrı bir güzellik. Güvenliksiz bir alana karavan park edildiği zaman hırsızlar gelebiliyor. Çok kere hırsızlık olayına maruz kaldık” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.