enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5450
EURO
34,7490
ALTIN
2.488,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Göven artan intihar vakalarını yorumladı: Çocuklara Peygamber sevgisini kazandırın

Göven artan intihar vakalarını yorumladı: Çocuklara Peygamber sevgisini kazandırın

Göven artan intihar vakalarını yorumladı: Çocuklara Peygamber sevgisini kazandırın
10.06.2022 09:16
0
A+
A-

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Göven, toplumdaki intihar olaylarının maneviyat ve inanç eksikliğinden kaynaklandığını belirterek, çocuklara Peygamber sevgisinin kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Toplumda her geçen gün artan intihar vakaları, toplumun içerisinde bulunduğu ruhsal ve psikolojik durumu özetliyor.

İntihar olaylarının maneviyat ve inanç eksikliğinden kaynaklandığını belirten Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Göven, çocuklara Peygamber sevgisinin kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Göven, insanların Kur’an ve sünnete bağlanmaları durumda bu tür vakaların yaşanmayacağını dile geçirdi. Göven, şunları kaydetti:

“İntiharlar, toplumdaki manevi eksiklikten kaynaklanıyor. İnsanlık tarihine baktığımızda toplum ne zaman yoldan çıkmışsa Allah onlara Peygamberler göndermiştir. Peygamberler toplumu uyarmıştır. Peygambere uyanlar hidayete ermişler. Allah’u Teâlâ’nın son göndermiş olduğu âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in sünneti ve Kur’an’ı Kerim aramızda yaşıyor.  Toplum olarak ne zamanki Kur’an ve sünnetten uzaklaşırsak başımıza türlü türlü musibet ve bela geliyor.  İntihar vakaları da bu bela ve musibetlerden biridir.”

“İNTİHARLARIN SEBEP VE SONUÇLARI ARAŞTIRILMALIDIR”

İntiharların sebebini ve sonuçlarının araştırılması gerektiğini belirten Göven, “İnsanlar sadece olayları dünyalık olarak düşündükleri için intihar onlara kurtuluş gibi gözüküyor. Hâlbuki öyle değil. Hem dünyalarını hem de ahiretlerini mahvediyorlar. Bir Müslüman; Peygamber sevgisine nail olursa en küçük şeylerden bile mutlu olabilir.  Kişi, huzursuzluk duyduğu şeylerden hayırlı bir şekilde uzaklaşabilir. Huzuru yakalayabilir, insanlara faydalı bir birey olabilir. Kur’an ve sünnete göre yaşanırsa ve bunlar hayata uygulanırsa olur. Yaşanan olaylardan aslında hepimiz sorumluyuz. STK’lar ve en üst düzeydeki yöneticiler de sorumludur. İntiharların sebep ve sonuçları araştırılmalıdır. İntihara götüren sebepler de araştırılmalıdır. Gençlerimizi intihara sevk eden nedir, bu boşluk neden oluştu? Okullardaki eğitimden mi yoksa aile içindeki sıkıntılardan mı kaynaklanıyor? Bunların irdelenmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, Şanlıurfa programı belli oldu

“KİŞİ ALLAH’A HESAP VERME BİLİNCİNDE OLSA İNTİHARA GİRİŞMEZ”

Göven, Türkiye’deki eğitim sisteminin bozukluğuna vurgu yaparak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Okullardaki müfredatın çok sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Müfredat;  bir türlü yerine oturmadı, çocuklarımıza bir şey vermiyor. Vermediği için de çocuklarda boşluk oluşuyor. Boşluk oluşunca da tatmin olunacak bir şeyler aranıyor. Dünyalık bir şeylerle meşgul olmaya çalışıyorlar. Dünyalık meşguliyetler tatmin etmeyince de olumsuz sonuçlar ortaya çıkıyor. Çocukta dünya sevgisi ve mal kazanma gibi sevgiler oluşuyor. Sevdiği bir kız varsa ona kavuşma arzusu oluşuyor. İstediği olmayınca da dünyadan kurtulma, hayatına son vermeye sürükleniyor. Bu da manevi bir boşluktan kaynaklanıyor. Ahiret inancı ve Allah’a iman olsa böyle durumlar yaşanmaz. Kişi öldüğü zaman yaptıklarının hesabını Allah’a verecektir. Kişi Allah’a hesap verme bilincinde olsa intihara girişmez. Değil kendi canına kıyma bir böceğin canına bile kıyamaz.”

“AİLELER, ÇOCUKLARINA PEYGAMBER EFENDİMİZİ, KUR’AN’I VE SAHABELERİ TANITSINLAR”

İbrahim Halil Göven, “Aileler, çocuklarına Peygamber Efendimizi, Kur’an’ı ve sahabeleri tanıtsınlar. Peygamber aşkını aile içinde yaygınlaştırsınlar. Peygamber aşkı yaygınlaşırsa inanın bu toplum ferah ve huzur bulacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.