enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13’üncü Büyükelçiler Konferansı’na katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13’üncü Büyükelçiler Konferansı’na katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13’üncü Büyükelçiler Konferansı’na katıldı
09.08.2022 09:34
0
A+
A-

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen 13. Büyükelçiler Konferansı’na katılarak, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13. Büyükelçiler Konferansı’nda konuştu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Çevremizde barış ve iş birliği kuşağı oluşturma, iyi komşuluk ilişkilerini geliştirme anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın dört bir köşesinde görev yapan, Türkiye’yi gururla temsil eden büyükelçilerin tespit ve değerlendirmelerinin son derece kıymetli olduğunu söyledi.

Şanlıurfalı Pekin Büyükelçisi Emin Önen de toplantıya katılanların arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilerden bu süreçte görüş ve kanaatlerini açık yüreklilikle paylaşmalarını rica ederek, “İlk kez 2008’de düzenlediğimiz Büyükelçiler Konferansı’nın önemi, aradan geçen 14 yıllık süre zarfında çok daha iyi anlaşılıyor. Her yıl küresel diplomasinin fotoğrafının çekildiği konferans vesilesiyle hem geçmiş yılın muhasebesini yapıyor hem de ülkemizin tehditler ve fırsatlar karşısında daha hazırlıklı olmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

Büyükelçilerin kendi aralarında tecrübe ve bilgi paylaşımına imkân veren, devletin diğer kurumlarıyla koordinasyonunu artıran bu konferansın, idari yapıda önemli bir ihtiyacı giderdiğini gördüklerini belirten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

” ‘2023 ve Ötesinde Akil ve Müşfik Türk Diplomasisi’ temasıyla gerçekleştirilen 13. Büyükelçiler Konferansı’nın da daha öncekiler gibi verimli, ufuk açıcı tartışmalara zemin teşkil edeceğini düşünüyorum. Bilhassa bölgemizde ve küresel ölçekte yaşanan kritik gelişmeler dikkate alındığında, samimi ve içerikli fikir teatisine olan ihtiyacımız ortadadır. Merhum Cengiz Aytmatov’un ifadesi ile ‘bir günü bir asra bedel’ olan bu dönemlerde en küçük bir hatanın, ihmalin sonuçları çok ağır olacaktır. Bunun önüne geçmek ise ancak istişare kültürü ve iş birliği ruhunun içselleştirilerek bakanlıklarımız arasında güçlendirilmesiyle mümkündür. Bürokratik oligarşinin sembollerinden olan kurumsal taassubun, geçmişte ülkemize yüklediği faturaları hepimiz gayet iyi biliyoruz. Türkiye, sadece devlet organlarında eş güdüm eksikliğinin değil, rekabetin düz savaşının, çekişmenin hatta çatışmanın bedelini ödemiş bir ülkedir.”

HABERLER  Şanlıurfa'da Evlenen çiftlere ömürlük hediye
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.