enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3384
EURO
35,2023
ALTIN
2.246,65
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Yağmurlu
15°C
Şanlıurfa
15°C
Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Gök Gürültülü
14°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
14°C

Şanlıurfalı vekil Hilvan’daki su sorununu Meclis’e taşıdı

Şanlıurfalı vekil Hilvan’daki su sorununu Meclis’e taşıdı

Şanlıurfalı vekil Hilvan’daki su sorununu Meclis’e taşıdı
12.08.2022 11:48
0
A+
A-

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü yıllardır proje aşamasında kalan ve yapımına bir türlü başlanamayan Hilvan Sulama Projesini TBMM’ye taşıdı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunmuş olduğu yazılı soru önergesinde Hilvan Sulama Projesinde yaşanan sorunları Tarım ve Orman Vahit Kirişçi’ye yanıtlaması için iletti.

HDP’li Sürücü, TBMM verdiği su önergesinde şu ifadeler yer aldı:

“Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Uluyazı, Salunce, Çimdeli, Hanmagra, Malveran, Oyma Ağaç, Kızılkaya, Arpalı, Üçüzler, Aşağı Çatak /Yukarı Çatak, Seylan, Yuvacalı, Alpe, Uzuncuk, Kaymaz, Gölcük, İncirli, Bahçecik, Faik, Kulapli, Karakucak, Boğul, Saftali, Geyikveran, Hozan köyleri ve bunlara bağlı birçok mezrada tarımsal sulama için kanal bulunmamaktadır. Yapılacağı vaat edilen ve onlarca köyü kapsayan Hilvan Sulama Projesi ise yıllardır ertelenmekte olup, her seçimde bir vaat olarak kalmaktadır. Bu hususta sıcaklığın iklim normallerini aştığı, yeraltı sularının azaldığı, ekinlerin susuzluk yüzünden tarlada kuruduğu göz önüne alınarak bir an önce bakanlığınızın hızla adım atması gerekmektedir”.

Sürücü, önergesinde Bakan Kirişçi’ye şu soruları yöneltti:

“1. Hilvan Sulama Projesi için adım atmayı düşünüyor musunuz?

 2. Hilvan Sulama Projesi neden yıllardır yapılmamaktadır?

3. Fırat Nehri’nin yanı başındaki Hilvan İlçesi’nde yaşanan tarımsal susuzluğun yarattığı tahribata ilişkin bir bütçe ayırdınız mı?

4. Bahsi geçen bu köylere tankerlerle sulama desteğinde bulunacak mısınız?

5. Hilvan Halkına bir açıklama da bulunacak mısınız?”

HABERLER  Suruç’ta yolu kapanan köylüler eylem yaptı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.