enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’da fıstık fiyatları düştü

Şanlıurfa’da fıstık fiyatları düştü

Şanlıurfa’da fıstık fiyatları düştü
08.09.2022 13:23
0
A+
A-

Şanlıurfa’da ilk hasat döneminde yüksek fiyattan satılan fıstığın kilosu 90 liraya kadar düştü.

Şanlıurfa’da satılan fıstığın kilosu, ürünün bollaşmasıyla 90 liraya düştü.

Mahsulün ilk çıktığı zamanlarda kilosu 130 liraya satılan fıstık, son günlerde düşüşe geçti. Kent merkezinde satılan fıstıkta alım da yükseldi.

Şanlıurfa’da uzun yıllardır fıstık satan 52 yaşındaki Mehmet Çiftçi, ilk hasat döneminde pahalı olduğu için vatandaşın alamadığı fıstığa bugünlerde talebin arttığı söyledi.

Türkiye’nin her tarafına fıstık gönderdiğini belirten Çiftçi, “Urfa fıstığının ilk mahsul yapıldığı dönemlerde kilogramı 130 lira civarında idi. Bu kadar pahalı olmasının sebebi birinci sınıf olması ve ilk ürün olmasından kaynaklıydı. Ürünlerin bollaşmasıyla geçen haftalara göre fiyat ucuzladı. Fıstığın kilogramı şu anda 90 lira. Akaryakıtta biraz daha indirim olsa fıstıkta da düşüş olur. Bir kilo kabak çekirdeği 70 lira olduktan sonra bir kilo fıstığın 90-100 lira olması normaldir” dedi.

Adana’dan Şanlıurfa’ya fıstık almak için gelen Fatma Kırmızı ise, “Bu aylarda Urfa’da fıstık olur. Biz de fıstık için geldik. Adana’da fıstık fiyatları 170 lira. Fıstık burada Adana’ya göre ucuz. Urfa’da fıstık yenmeden gidilmez. Urfa fıstığını seviyorum” diye konuştu.

HABERLER  Ekonomik güven endeksi arttı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.