enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Haber-Sen’den yetkili sendikaya tepki

Haber-Sen’den yetkili sendikaya tepki

Haber-Sen’den yetkili sendikaya tepki
21.09.2022 12:13
0
A+
A-

Haber-Sen, başkent Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına izin verilmeyip toplu iş sözleşmelerinde yetkili Birlik-Haber-Sen’e müsaade edilmesine tepki gösterdi.

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), kendilerinin PTT Genel Müdürlüğü önünde yapmak istediği basın açıklamasına izin verilmeyip Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikasına (Birlik Haber-Sen) izin verilmesine tepki göstererek, bu durumun “ülkede demokrasi, insan hakları, adalet, hukuk kavramlarının içinin nasıl boşaltıldığını gösterdiğini” ileri sürdü.

Haber-Sen Şanlıurfa Temsilciliği, yaptığı basın açıklamasıyla basın, yayın, iletişim hizmet kolundaki yetkili sendika Birlik-Haber-Sen’e tepki gösterdi.

Haber-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Halil Doğan’ın okuduğu basın açıklamasında, Birlik Haber-Sen’in işverenin/idarenin gücünü kullanarak, gerçekleri çarpıtıp sürekli emekçileri aldatarak varlığını, gücünü korumaya çalıştığı iddia edildi.

Haber-Sen’in PTT Genel Müdürlüğü önünde yapmak istediği basın açıklamasına izin verilmeyip Birlik Haber-Sen’e izin verilmesinin “ülkede demokrasi, insan hakları, adalet, hukuk kavramlarının içinin nasıl boşaltıldığını gösterdiği” vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Malum sendikanın yeni kurulan veya üye sayısı az olan sendikalara ‘merdiven altı sendikalar’ demesi tam da antidemokratik zihniyetlerine yakışan bir durumdur. Biz malum sendikanın ‘merdiven altı’ dediği sendikalarla birlikte mücadeleyi büyütüp bu sendikanın gerçek yüzünüzü teşhir edeceğiz. Emekçilerin birliği sizin gibi düzen sendikalarını ve sendika ağalığınızı sonlandıracaktır.

Sendikamız emekçilerin yararına olan mücadeleyi büyütmek için siyasal partilerin hepsi ile yeri zamanı geldiğinde davet istemiştir. Anayasal düzlemde olan bütün kesimlerle görüşmeye devem edecektir. Bu yandaş sendika sürekli birilerine terörist diyerek kendilerini aklama çabasına girmiştir.”

Haber-Sen’in PTT Genel Müdürlüğü önünde yapacağı basın açıklamasına neden izin verilmediği sorgulanan açıklamada, sendika olarak talepler sıralandı.

HABERLER  Şanlıurfalı vekilin testi pozitif çıktı

Açıklama, “Çözüm aynı işyerlerinde, aynı sorunları yaşamaya devam eden posta emekçilerinin, ortak talepleri ve mücadelesi için tavanda değil, tabanda birleşmesinden, hakları için kenetlenmesinden geçmektedir. Haber-Sen olarak hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçilerini insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek için birleşmeye, ortak mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” ifadeleriyle sonlandırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.