enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da eczacılardan miting kararı

Şanlıurfa’da eczacılardan miting kararı

Şanlıurfa’da eczacılardan miting kararı
23.09.2022 13:42
0
A+
A-

Türk Eczacıları Birliği, aralarında Şanlıurfa Eczacı Odası’nın da bulunduğu 54 bölge eczacı odası ile ekonomik sorunlar nedeniyle kapanma tehlikesi yaşayan eczanelerin içinde bulundukları zorluklara ve eczacıların karşılanmayan mesleki talepleri nedeniyle 16 Ekim’de miting yapacağını açıkladı.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) kamuda taleplerinin karşılıksız kaldığını belirterek eylem kararı aldı.

Türk Eczacıları Birliği ve aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 54 bölge eczacı odası taleplerinin karşılıksız kaldığını belirterek eylem kararı aldı.  TEB Başkanı Arman Üney, 54 bölge eczacı odası yöneticileriyle birlikte yaptığı açıklamayla 16 Ekim günü Ankara’da büyük bir miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Üney, 25 Eylül’ün Dünya Eczacılar Günü olduğunu hatırlatarak, bu yılın temasının ‘daha sağlıklı bir dünya için eylemde birleşmiş bir eczacılık’ olarak belirlendiğini söyledi.

“ECZANELER ‘ŞİMDİLİK’ AÇIK, SONRA NE OLUR BİLMİYORUZ”

Arman Üney, kamunun birinci basamakta halka en yakın sağlık hizmeti veren kuruluşların eczaneler olduğunu ve salgın döneminde kesintisiz hizmet sunduklarını hatırlattı.

Üney, gelinen ekonomik ortamda eczane ekonomilerinin bozulduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Biz bu sene eczacılık gününü bayram havasında kutlayamıyoruz ama tam da temasına uygun bir şekilde mesleğimize sahip çıkıyoruz. Çünkü mesleğimiz ekonomik tehdit altında. Bugün en temel işletme giderlerimizi dahi karşılayamadan, ecza depolarına olan borçlarımızı krediyle kapatarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Onun için “şimdilik” kaydıyla açığız diyoruz, çünkü yarın ne olacağını biz de bilmiyoruz”

Sağlık sistemi ve ilaç sunumuna yönelik çok sayıda öneri geliştirdiklerini ancak bunun kamu tarafından dikkate alınmadığını belirten Üney, sorunlarına yönelik adımların da yetersiz kaldığını ifade etti. Eczacılık mesleğinin devamı, hastalar adına eylem kararı aldıklarını belirten Arman Üney, mitinge eczacılar, eczane çalışanları, öğrenciler ve aileleriyle birlikte katılacaklarını söyledi.

HABERLER  Şanlıurfa’da 20 yılda eğitime yapılan yatırımlar

ECZACILARIN TALEPLERİ

Eczaneler ve eczacılar için taleplerini tekrarlayan Arman Üney bu kapsamda; eczane ekonomilerinin iyileştirilmesi, barem sisteminin kaldırılması, ilaç yokluklarının önlenmesi, kamuda çalışan eczacıların mali durumlarının iyileştirilmesi, plansız, akademik ve altyapı eksiklerine rağmen açılan fakülte açılmaması taleplerini sıraladı.

ECZACILARA MESLEK HAKKI ÖDENMELİ

Eczanelerden genel sağlık sigortası kapsamında alınan ilaçlara yönelik olarak, “neredeyse fiyat farkı çıkmayan ilaç kalmadı” ifadesini kullanan Arman Üney, fiyat farklarının da her geçen gün arttığını vurguladı.

Üney ayrıca meslek hakkı ödemesi ve eczacıların sağlık hizmeti sunumuna dahil edilmesine yönelik taleplerini de öne çıkararak, “Bizler kronik hastalık takibi, aşılama hizmetleri gibi pek çok hizmet ile sağlık sisteminin geliştirilmesine katkı sağlayacak bir modelin başlatılmasını ve eczacılar olarak bu hizmetlerin karşılığında meslek hakkı verilmesini istiyoruz. Mesleğimize yapılan haksızlıklara dur diyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.