enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

CHP üç maddelik başörtüsü teklifini Meclis’e sundu

CHP üç maddelik başörtüsü teklifini Meclis’e sundu

CHP üç maddelik başörtüsü teklifini Meclis’e sundu
04.10.2022 13:52
0
A+
A-

CHP, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun dün duyurduğu başörtüsü ile ilgili 3 maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün sosyal medya üzerinden duyurduğu başörtüsü ile ilgili kanun teklifi TBMM,’ye sunuldu.

Başvuru dilekçesinde “Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımızla arz ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu teklif şu 3 maddeden oluşuyor:

– Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.

– Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

– Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür

HABERLER  Urfa Meclisi’nde ‘resmi araçların, kişiye özel kullanılması’ tartışıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.