enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3582
EURO
34,9598
ALTIN
2.324,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfa Valiliği üniversiteli kız öğrencilere burs verecek

Şanlıurfa Valiliği üniversiteli kız öğrencilere burs verecek

Şanlıurfa Valiliği üniversiteli kız öğrencilere burs verecek
11.10.2022 13:36
0
A+
A-

Şanlıurfa Valiliği, üniversitede eğitim gören Şanlıurfalı 250 kız öğrenciye 8 ay boyunca 400 TL burs verecek.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, valilik tarafından ilk kez düzenlen ‘Şanlıurfa’nın Evlatları Geleceğe Yetişiyor’ burs projesi kapsamında Şanlıurfalı 250 kız öğrenciye 8 ay boyunca 400 TL burs vereceklerini söyledi.

‘Şanlıurfa’nın Evlatları Geleceğe Yetişiyor’ burs projesiyle ilgili valilikte basın açıklaması yapan Salih Ayhan, burslardan kız öğrencilerin yararlanabileceğini söyledi.

“Bu seferlik önceliğimizin kız öğrenci olduğunu belirtmek isterim” diyen Ayhan, şunları söyledi:

“Yaptığım araştırmalarda ve incelemelerde kız çocuklarımız okullaşma oranında olsun yükseköğretimi kazanmak da olsun arzu ettiğimiz seviyede değil, bu nedenle bu seferlik önceliğimiz kız öğrencilerimiz. Şanlıurfalı olup da memleket dışında lisan eğitimi gören kız evlatlarımız bu projemize başvurabileceklerdir. Üniversiteli şimdilik 250 kız öğrencimize ayda kesintisiz 400 TL olmak üzere 8 ay boyunca burs verilecektir.”

Başvuruların www.urfaburs.com internet adresi üzerinden gerekli bilgilerin doldurulmasıyla yapılacağını belirten Ayhan, başvuruların 15 Ekim’de başlayıp 30 Ekim’de sona ereceği bilgisini verdi.

Ayhan, burs almaya hak kazananları yine aynı sitede duyuracaklarını belirterek, hayırseverlere de çağrıda bulundu. Ayhan, “Evlatlarımıza burs vermek isteyen hayırseverleri de destek olmaya davet ediyorum. Şu anda 250 ama hedefimiz 500. Bu bir ilktir. Sadece ilköğretim ortaöğretim lise değil yükseköğretime de öğrencilerimize dokunmak istiyoruz. İlimizin öğrencilerinin il dışındaki eğitimine katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

HABERLER  Türkiye’nin 8’inci büyük kenti Şanlıurfa'daki üniversite sayısı 1
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.