enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,2181
EURO
34,7486
ALTIN
2.411,86
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
21°C
Şanlıurfa
21°C
Az Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
29°C
Cuma Az Bulutlu
27°C

Şanlıurfa Valisi Şıldak: Şanlıurfa’da suç oranı düşüyor

Şanlıurfa Valisi Şıldak: Şanlıurfa’da suç oranı düşüyor
25.12.2023 21:20
0
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, düzenlediği basın toplantısında kentteki asayiş ve güvenlik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şıldak, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda geçen yıla göre önemli artışlar olduğunu belirterek, “Esrardan daha büyük zararları olan skunk, geçen yıl 428 kilogram yakalanırken bu yıl 1669 kilogram gibi yüzde 390’lık bir artışla rekor seviyede bir yakalaması oldu. Hint kenevirinde, jandarmanın yaptığı çalışmalarla rekor seviyede bir yakalama oldu. Bu yıl 161 bin 796 kök Hint keneviri ele geçirildi. Bu geçen yıla göre yüzde 3 bin 596’lık bir artış olduğunu gösteriyor. Geçen yıl yakalanan miktar ise 4 bin 378 adetti. 4 aylık sürede sentetik hapta da rekor seviyede yakalamamız olmuş. Geçen 8 bin 275 olan rakam, bu 135 bin 864’e ulaşmış durumda” dedi.

Şıldak, hırsızlık, kasten adam öldürme ve trafik kazaları gibi asayiş suçlarında da azalma olduğunu belirterek, “Hırsızlık olay sayımız geçen yıl 2 bin 842 iken bu yıl 2 bin 56’ya düştü. Son 4 ay içinde faili meçhul kalan kasten öldürme olayımız yok. Trafik kazalarında maalesef artış var. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 bir artışla karşı karşıyayız. Geçen dönem bin 531 kaza bu yıl bin 731 olarak gerçekleşti. Ölümlü trafik kazamızın da oranı yüzde 13 artmış. Geçen yıl kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 17 iken bu yıl 21 olmuş” diye konuştu.

Şanlıurfa’da yaşanan güvenlik sorunları için çalışmalar yaptıklarını belirten Şıldak, “Şanlıurfa çok olay oluyor, istenmeyen olaylar sıklıkla yaşanıyor gibi olumsuz düşünce sorunlarını bitirmek istiyoruz. Bunu da hep beraber yapacağız, emniyet ve jandarma personelimizle, sizlerin ve halkımızın desteğiyle yapacağız” dedi.

Madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında, bağımlı olan ve bağımlılıktan kurtulmak isteyen gençler için yeni bir proje yapacaklarını söyleyen Şıldak, “Projemizin adı ‘Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum’. Sağlık müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilecek olan aynı zamanda Büyükşehir Belediyemiz, Üniversitemiz, ŞURKAV Vakfı ve Yeşilay ile birlikte desteklenecek olan bu çalışmanın amacı bağımlı olmuş insanımızın elinden tutup, tedavisini yaptırıp, rehabilitasyon sürecini tamamlayıp ona birde meslek kazandırıp bu hayata tutunmalarını sağlamak” dedi.

HABERLER  Şuayb Antik Kenti, surları ve dehlizleriyle ilgi çekiyor

Şanlıurfa’da sık sık görülen ve duyulan silah sıkma ile ilgili de konuşan Şıldak, kafasına göre silah sıkanlar, düğünlerde, yollarda ve evlerinde komşularını rahatsız edenlere ağır cezalar verileceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.