enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Balıklıgöl’de bitirilemeyen restorasyonda ilk somut adım atıldı

Balıklıgöl’de bitirilemeyen restorasyonda ilk somut adım atıldı

Balıklıgöl’de bitirilemeyen restorasyonda ilk somut adım atıldı
23.11.2022 12:26
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın sembolü olan Balıklıgöl’de en çok fotoğraf çekiminin yapıldığı doğu revaklarındaki çökme nedeniyle bir türlü bitirilemeyen restorasyonda ilk somut adım atıldı. Tepkilere neden olan duvarın tadilat ve restorasyonunu Eyyübiye Belediyesinin üstlenmesinin ardından bugün “Kemer Temel Atma Töreni” yapıldı. Temele ilk taşı koyan Vali Salih Ayhan, “11 Nisan Kurtuluş günü hep birlikte açılışını yapacağız” ifadesini kullandı.

Şanlıurfa’da, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğradığı mekanların başında gelen Balıklıgöl’de, ziyaretçilerin fotoğraf çektirdiği doğu revaklarında yaklaşık 1 yıl önce çökme ve çatlaklar meydana geldi. Çökme sonrası o alan, önce brandalarla ardından da karton revaklarla kapatıldı. Geçen yıl aralık ayında başlayan restorasyon çalışmalarının bir türlü tamamlanamaması yerli ve yabancı turistlerin tepkisine neden oluyordu.

Doğu revaklarının restorasyonu için son olarak Eyyübiye Belediyesi devreye girdi.  25 Ekim’de restorasyonun ihale sözleşmesi yapılmasından sonra çalışmalarda bugün ‘Kemer Temel Atma Töreni’ yapıldı.

Törene Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Eyyübiye Kaymakamı Kudret Kurnaz ve bazı kamu kurumlarının müdürleri katıldı.

Vali Ayhan, Şanlıurfa ve Halil-u Rahman için revaklardaki restorasyon çalışmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

AYHAN: BASININ VE TURİSTLERİN SERZENİŞLERİ VARDI

Ayhan kente gelen yerli, yabancı turistlerin ve Urfa basınının revaklarla ilgili serzenişleri olduğunu belirterek, “Yaz döneminde gerek gelen misafirlerimizin gerekse basınımızın haklı olarak burayla ilgili serzenişleri vardı. Ama şunu belirtmek istiyorum, Balıklıgöl’ü panaromik ve en güzel gören bir bölge olduğu için hassas bir çalışma yapılması gerekiyordu zemin etütleri, istasyonu, projesi ve uygulama süreçleri noktasında. Bu süreçler takip edildi ve bugüne gelindi. İnşallah böyle bir görüntü olmadan yeni sezonda açılışını yapacağız” şeklinde konuştu.

HABERLER  İzmir’de Urfa türküleri yankılandı

“11 NİSAN’DA AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

Vali Ayhan, haziranda bitirilmesi hedeflenen projenin alınan sözler neticesinde öne alınarak 11 Nisan Şanlıurfa’nın Kurtuluş Gününde yapılacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Aldığımız bilgilere göre 2021’in Aralık ayından yani yaklaşık 1 yıl önce burayla ilgili bir çökme yaşandıktan sonra Şanlıurfa Doğa ve Tabiat Varlıkları Bölge kurulu valiliğin talebi üzerine buranın temizlenmesi ve askıya alınması kararını alıyor. Ardından burayla ilgili proje gerçekleştiriyor. Kültür Varlıkları Bölge Kurulumuz onaylıyor. Ardından Doğa Tabiat Varlıkları Bölge Kuruluşları uygun görüyor. Çevre Şehircilik Bakanlığımızın da mali desteğiyle Eyyübiye Belediyesi tarafından da ihalesi gerçekleştiriliyor. Normal süresi 6 ay ama bize aracı firma söz verdi. 11 Nisan Urfa’nın Kurtuluşu Günü inşallah hep birlikte açılışı yapacağız”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.