enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
ALTIN
2.306,70
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Urfa’da görev yapan doktor deprem bölgesinden uyardı

Urfa’da görev yapan doktor deprem bölgesinden uyardı

Urfa’da görev yapan doktor deprem bölgesinden uyardı
25.02.2023 16:41
0
A+
A-

Harran Üniversitesi Hastanesinde görev yapan Göğüs Hastalıkları Doç. Dr. Şerif Kurtuluş, depremin en yıkıcı olduğu Hatay’dan yıkım işiyle uğraşan görevlilere sağlık açısından önemli tavsiyelerde bulundu.

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem Şanlıurfa dâhil 11 ili etkilemişti. Afet bölgesindeki hasar gören apartmanların tespiti ve yıkım işlemleri de devam ediliyor.

Harran Üniversitesi Hastanesinde görev yapan Göğüs Hastalıkları Doç. Dr. Şerif Kurtuluş, depremin en çok etkilediği yerlerden bir olan Hatay’ın Samandağ ilçesinden önemli uyarılarda bulundu.

Doç. Dr. Kurtuluş, afet bölgesinde yıkım işiyle görevli çalışanların toz duman içinde çalışma yaptıkları için maske takmaları, tulum giymeleri, her akşam duş almaları gibi daha birçok tavsiyede bulundu.

YIKIM İŞİYLE UĞRAŞAN İŞÇİLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER

Doç. Dr. Kurtuluş, “Hatay Samandağ’dayız. Deprem bölgesi Kahramanmaraş merkeziydi, bir süre sonra artçılar devam etti ve daha sonra Hatay merkezli depremler oldu. Nice yıkılmış binalar var. Ben göğüs hastalıkları doktorum. Sizden bazı isteklerim olacak. Özellikle yıkım alanlarında gördüğümüz bir durum var yıkımlar maalesef toz ortamına dönüyor her taraf. Bazı sakıncaları var. Bazı uyarılarda bulunmak istiyorum.

Özellikle yıkım işiyle uğraşanların bu çok önemli gerekirse oksijen desteği olan bir çalışma ortamı ya da en doksan dokuz dediğimiz FFP3 dediğimiz maske tipini kullanmaları gerekmekte. Aynı şekilde etrafında güvenlik oluşturanlarında aynı şekilde maske kullanımı ve her gün akşam duş almaları, tulum giymeleri gerekir.

Toz yayılmasıyla birlikte geçici bir durum oluşmuyor maalesef o toz dumanın içerisinde lifler alerjen maddeler vücuda zararlı iritan maddeler yer alıyor. Yıkım esnasında mutlaka ıslak yıkım yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Bakan Koca’dan uyarı!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.