enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3769
EURO
34,6897
ALTIN
2.428,73
BIST
10.000,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
29°C
Şanlıurfa
29°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C

CHP heyeti Urfa’da

CHP heyeti Urfa’da

CHP heyeti Urfa’da
26.02.2023 15:33
0
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çiftçilerin mağduriyetlerini belirlemek ve hasar tespiti yapmak üzere Şanlıurfa’ya gelen CHP Tarım Komisyonu Heyeti, kent merkezi ve ilçelerde bir dizi temaslarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, deprem sonrası çiftçilerin mağduriyetlerini ve hasar tespitlerini yerinde incelemek için CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Ayhun’dan oluşan Tarım Komisyon Heyetini Şanlıurfa’ya gönderdi.

Gün boyu çeşitli temaslarda bulunan heyete, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve Ziraat Mühendisler Odası Başkanı Abdullah Melik eşlik etti.

Heyet ilk önce, depremde  ağır hasar alan can kaybının yaşandığı ve birçok canlı hayvanın telef olduğu Haliliye ilçesi Yedikuyu kırsal Mahallesini ziyaret etti.

Konuyla ilgili detaylı inceleme yapan heyet, Bozova’da ve Şanlıurfa merkez kırsalında incelemelerine devam etti.

Veteriner Hekimler Odasını ziyaret eden heyet, ardından  Şanlıurfa Ziraat Mühendisler Odası başkanlığını ziyaret etti.

KARADAĞ: ÇİFTÇİMİZE İLK DARBEYİ DEDAŞ VURDU

Ziyaretler sonrası düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, DEDAŞ’ın çiftçileri mağdur ettiğini belirterek, “Ne yazık ki bu süreçte hükümetin çiftçilerimizin yanında olmasını istiyorduk, fakat daha depremin yaralarını sarmadan çiftçimize ilk darbeyi DEDAŞ vurdu. Çiftçiye ödenen desteklemelere el koydu,oysa ki tarım bakanı çiftçiyi mağdur etmeyeceklerini söylemişti.” dedi.

BARUT: DEDAŞ YİNE SAHNEDE

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise, “Günlerdir bölgede incelemeler yapıyoruz Urfa’da deprem kadar etkileyen bir şey daha ile karşılaştık. Bu bölgede DEDAŞ denilen elektrik dağıtım şirketi, zaten bu şirketin uyguladığı yüksek fiyat politikaları nedeniyle yıllardır bu durum kangrene dönüşmüş durumda kısacası DEDAŞ yine sahnede.” ifadesini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa vekillerinin meclis mesaisi başladı

AYHUN: DEDAŞ YAPILAN DESTEKLERE AMBARGO KOYDU

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Ayhun, DEDAŞ’ın çiftçilere yapılan ödemelere ambargo koyduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:

“Çiftçiler gübre-mazot desteği veriliyor deprem nedeniyle Çiftçilere desteklemenin elden verileceği söylenmişti fakat DEDAŞ yapılan desteklere ambargo koydu. 2017’de Yargıtay bir mahkeme sonucu vardı, bir karar vardı diyor ki desteklemelere haciz işlemi uygulanamaz Ama dinleyen var mı? yok! “

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.