enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
ALTIN
2.307,40
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Burada felaketin boyutu kelimelerle anlatılmaz

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Burada felaketin boyutu kelimelerle anlatılmaz

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Burada felaketin boyutu kelimelerle anlatılmaz
17.03.2023 15:13
0
A+
A-

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’ya gelerek, incelemelerde bulundu.

Buldan incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa halkı bu yaşadıklarının hesabını ebetteki sandıkta soracaktır. Altyapısı sağlam olan kentlerde hangi felaket gelirse gelsin bu tür ölümler ve mağduriyetler yaşanmaz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet Şanlıurfa’nın selden en çok etkilenen karakoyun deresi ve çevresinde bulunan alanda incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Buldan, burada yaşanan felaket öyle küçük ve üzerinde politika yapılabilecek bir durum olmadığını, AVM’nin inşa edildiği yerin dere yatağına yakın bir yerde olması hangi mantığa sığabildiğini ifade etti.

Buldan, kentin günlerdir su sorununun yaşandığına dikkati çekerek, Şanlıurfa halkı bu yaşadıklarının hesabını sandıkta soracağını dile getirdi.


BULDAN, BAKANIN SÖYLEMLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan felaket öyle küçük ve üzerinde politika yapılabilecek bir durum olmadığına vurgu yapan Buldan, “Yaşanan deprem felaketinin hemen ardından Adıyaman ve Şanlıurfa sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. 4 gün önce yaşanan felakette 17 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tarım ve Orman Bakanı’nın ‘15 insan yaşamını yitirdi ancak toprak suya doydu’ sözü bir akıl tutulmasıdır. Bakanın Şanlıurfa ve Adıyaman halkına bir özür borcu vardır. Burada yaşanan felaket öyle küçük ve üzerinde politika yapılabilecek bir durum değildir. Altyapı sorununun çok yoğun yaşandığı Şanlıurfa kentinde bir yağmur yağmasıyla, sel felaketiyle karşı karşıya kalıyorsa ülkeyi yönetenler gibi bu ili yönetenlerde hesap vermek zorundadır. Eğer bir ilde alp yapı sorunu tamamlanmamışsa, eksikler varsa bu durum felaketlere davetiye çıkarmaktır” dedi.

“İNSANLAR HALA BURADA CANSIZ BEDENLER ARIYOR”

AVM’nin dere yatağına yakın yerde olmasını da eleştiren Buldan, “Talanın, hırsızlığın, yolsuzluğun ülkeyi getirdiği yere hepimiz yaşıyor ve görüyoruz. AVM’nin inşa edildiği yerin dere yatağına yakın bir yerde olması hangi mantığa sığar. İnsanlar hala burada cansız bedenler arıyor. İnsanlar araçlarını kurtarmak için günlerdir burada bekliyor. AVM’nin altında 400 yakın araç olduğu söyleniyor ve 4 gündür bir pompa getirip su çekilmiyor. 4 gündür bu kente su verilmiyor. Şebeke etkilenmiş, insanlar susuz bir şekilde yaşıyor” ifadesini kullandı.

HABERLER  DEM Parti’nin Eyyübiye adayları belli oldu!

“URFA HALKI BUNUN HESABINI SANDIKTA SORACAK”

Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Altyapısı sağlam olan kentlerde hangi felaket gelirse gelsin bu tür ölümler ve mağduriyetler yaşanmaz. Burada felaketin boyutu kelimelerle anlatılmaz. Burada büyük bir mağduriyet var. Burada ne yöneten var nede yönetici var. İnsanlar bir kez daha kaderleriyle baş başa bırakılmış durumda. Urfa halkı bu yaşadıklarının hesabını elbette sandıkta soracaktır. Halkımızın acısını bir kez daha yürekten paylaşıyorum”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.