enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5976
EURO
34,7516
ALTIN
2.491,67
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Şanlıurfa Barosu: Hep birlikte bu zor günleri atlatacağız

Şanlıurfa Barosu: Hep birlikte bu zor günleri atlatacağız

Şanlıurfa Barosu: Hep birlikte bu zor günleri atlatacağız
05.04.2023 11:31
0
A+
A-

Şanlıurfa Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü ile ilgili açıklamada bulundu. Baronun sosyal medya hesabı aracılığıyla yapılan paylaşımda, “Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü. Maalesef bu özel günümüzü yine acılarımızın gölgesinde geçiriyoruz” denildi.

Şanlıurfa Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Açıklamada, Şanlıurfa Barosu kurulduğu günden bugüne kadar hukukun üstünlüğü, insan temel hak ve özgürlükleri, yargı bağımsızlığı, adil yargılanma hakkı, azınlık haklarının korunması ve gerçek bir demokrasi için onurlu ve dik duruşundan ve mücadelesinden hiç bir zaman ödün vermediğine vurgu yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü. Maalesef bu özel günümüzü yine acılarımızın gölgesinde geçiriyoruz.6 Şubatta meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden 121 meslektaşımızı ve sonrasında ilimizde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

Bizler 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinde ailelerimizi, yakınlarımızı ve çalışma arkadaşlarımızı kaybettik. Birçok meslektaşımızın evleri ve ofisleri yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldi. Avukatlık faaliyetini icra edebilmek bizler için çok daha zor bir hale geldi.

Ama tüm bunlara rağmen bizler pes etmedik. Her ne koşulda olursa olsun mesleğimize başlarken içtiğimiz anda olan sadakatimiz gereğince hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uymak için, yine haksızlık ve hukuksuzlukların karşısında durmak ve kaybettiğimiz 50.000 den fazla canımızın hakkını aramak için depremin ilk günlerinden itibaren enkazların başında olduk.

Tüm binaları tek tek inceleyerek molozlarla birlikte yok olmasını önlemek için kanıt topladık. Bundan sonrasında yine başta imar affı olmak üzere yaşanan bu felakette ihmali bulunanların yargılanması ve cezalandırılması için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bölgede etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle Adıyaman ve Şanlıurfa’da sel meydana geldi. Tedbirsizlik ve ihmaller sonucunda 18 vatandaşımız ne yazık ki hayatını kaybetti. Bu felaketin yaşanmasına gerekli önleyici tedbirleri almayarak sebebiyet verenlerin yargılanması ve cezalandırılması için de mücadele edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

HABERLER  Urfalı işçiler çamur içinde kaldı!

Bizler yine de kendi yaralarımızı kendimiz sarmaya çalışmış büyük ve güçlü bir aile olduğumuzu bu zor günlerde yeniden gösterdiğimiz çatı örgütümüz Türkiye Barolar Birliği öncülüğünde ve tüm baroların katılımı ile gerçekleşen Büyük Avukat Dayanışma Kampanyası ile tek yürek olabilmeyi başarmanın gururunu yaşamaktayız.

Şanlıurfa Barosu olarak ofisleri yıkılan veya kullanılamaz hale gelen meslektaşlarımız için faaliyete geçirdiğimiz Dayanışma Ofisi ile mesleklerini icra edebilmeleri için tüm imkânlarımızla meslektaşlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Bilinmelidir ki her fırsatta tekrar ettiğimiz gibi bizler ne olursa olsun hiçbir güce tabi olmadık ve olmayacağız. İnsan hak ve özgürlüklerinin korunması ve yaşadığımız coğrafyada hukukun üstün kılınması için her zaman her koşulda yine ön saflarda yerimizi alacağız.

Şanlıurfa Barosu kurulduğu günden günümüze kadar hukukun üstünlüğü, insan temel hak ve özgürlükleri, yargı bağımsızlığı, adil yargılanma hakkı, azınlık haklarının korunması ve gerçek bir demokrasi için onurlu ve dik duruşundan ve mücadelesinden hiç bir zaman ödün vermemiş ve vermeyecektir.

Tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyor, depremde hayatını kaybedenler olmak üzere baromuzun kuruluşundan bugüne hayatını kaybeden tüm baro başkanlarımızı ve meslektaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.