enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,2671
EURO
35,0974
ALTIN
2.466,74
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
28°C
Şanlıurfa
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Açık
32°C

Şanlıurfa’da fazla görülen karayılanın çiftçiye faydalı olduğu bildirildi

Şanlıurfa’da fazla görülen karayılanın çiftçiye faydalı olduğu bildirildi

Şanlıurfa’da fazla görülen karayılanın çiftçiye faydalı olduğu bildirildi
01.07.2023 12:31
0
A+
A-

Başta Diyarbakır’daki Hevsel Bahçeleri olmak üzere, Şanlıurfa gibi illerin kırsal kesiminde de ço fazla görülmeye başlayan karayılanın zararsız olduğu bildirildi. Uzmanlar, karayılanın öldürülmemesi için uyarıda bulunarak, korunması gerektiğini ifade ediyor.

Diyarbakır’ın Hevsel Bahçeleri’nde suya yakın bölgeler başta olmak üzere, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Batman gibi sıcak kentlerin kırsal bölgelerinde sıcaklıkların artmasıyla birlikte çok fazla sayıda karayılan görülmeye başlandı.

Karayılan yaklaşık 3 metre uzunluğuyla her ne kadar görenleri korkutsa da, uzmanlar tarafından aslında tamamen zehirsiz olup korunması gerektiği belirtiliyor.

Literatürde ‘Dolichophis Jugularis’ adıyla bilinen karayılanın tarla faresi ile zehirli yılanlarla beslendiği için çiftçi dostu olduğu vurgulanırken, doğaya çok faydalı ve tamamen zehirsiz bir tür olduğu kaydediliyor.

Konuyla ilgili olarak Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, “Gerçekten doğaya çok faydalı ve tamamen zehirsiz bir türdür. İnsanlarımız onun faydalarını bilse, kendi bahçesinde, tarlalarında, bağında, yaşamasını isteyecek. Karayılan, doğaya, çiftçiye, insanlara çok faydalı olan bir türdür. Bazı yılanlar zehirli ve ister istemez insanlara zarar verebilmektedir ama karayılan zehirli olmadığı için tamamen yararlı bir türdür” diye konuştu.

HABERLER  Vildan Polat'tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.