enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da cinayetten aranan şahıslar 31 yıl sonra yakalandı!

Şanlıurfa’da cinayetten aranan şahıslar 31 yıl sonra yakalandı!

Şanlıurfa’da cinayetten aranan şahıslar 31 yıl sonra yakalandı!
01.08.2023 10:39
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 1992 yılında yaşanan, 16 kişinin öldüğü ve 4 kişinin de yaralandığı silahlı kavganın şüphelileri olan S.K. ve M.K isimli şahıslar, 31 yıl sonra Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonla yakalandı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 13 Temmuz 1992 yılında mera arazisi anlaşmazlığı nedeniyle iki taraf arasında silahlı kavga yaşanmıştı. 

16 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı olayda failler kayıplara karışmıştı.

Dün kanlı olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olayın failleri olduğu tespit edilen ve haklarında kesinleşmiş müebbet cezası bulunan S.K. ve M.K. isimli şahıslar, Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan operasyonla 31 yıl aradan sonra yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü şahısların yapılan adli işlemlerin ardından Siverek Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumuna teslim edildiğini belirttiği açıklamada,  şu ifadeleri kullandı:

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 16 kişinin öldüğü ve 4 kişinin de yaralandığı silahlı kavganın şüphelileri olan S.K. ve M.K isimli şahıslar 31 yıl sonra Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda yakalandı.

Viranşehir’in Arısu mahallesinde 13 Temmuz 1992 tarihinde mera arazisi anlaşmazlığı nedeniyle 16 kişinin öldürülmesi olayının faillerinden hakkında ‘Kan Gütme Saiki ile Öldürme’ suçundan ayrı ayrı 5 kez müebbet kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.K ve M.K isimli firari şahıslar, yapılan özverili çalışmalar sonucunda 31.07.2023 günü Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğince Şanlıurfa-Siverek ilçesinde yakalanmıştır.

Adı geçen şahıslar, 01.08.2023 günü Siverek Adliyesindeki işlemlerinin ardından Siverek Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumuna teslim edilmişlerdir.

Şehrimizin güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi için suç ve suçluyla mücadele konusunda istikrarlı, dikkatli, duyarlı ve titiz çalışmalarımız devam edecektir.”.

HABERLER  Şanlıurfa'da aranan hükümlü yakalandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.