enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa’daki esnafın borç erteleme kapsamına alınmamasına tepki!

Şanlıurfa’daki esnafın borç erteleme kapsamına alınmamasına tepki!

Şanlıurfa’daki esnafın borç erteleme kapsamına alınmamasına tepki!
08.08.2023 20:35
0
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine faizsiz 6 ay daha erteleme yapılacak.

Ancak, depremden etkilenen iller arasında yer alan Şanlıurfa’nın erteleme kapsamamasına alınmamasına Şanlıurfa Bakkalar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun’dan tepki geldi. Altun, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e seslenerek, “Şanlıurfa esnafı sahipsiz mi?” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle afet bölgesinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan Hazine faiz destekli kredilerinin ertelenmesine yönelik çalışmayı tamamladıklarını kaydetti.

Bakan Şimşek, Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine başvuru şartı aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getirildiğini ifade etti.

Ancak erteleme depremden etkilenen iller arasında yer alan Şanlıurfa’yı kapsamasına Şanlıurfa Bakkalar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun’tan tepki geldi.

Altun, sosyal medya hesabı üzerinden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenerek, tepkisini dile getirdi.

Deprem ve sel felaketlerinden etkilenen Şanlıurfa’nın borç ertleme kapsamına alınması gerektiğini vurgulayan Altun, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli Bakanım. Deprem bölgesindeki esnafların kamu ve kooperatiflere olan borçlarını 6 ay ertelediniz. Teşekkür ederiz. Ancak, Şanlıurfa deprem bölgesi değil mi? Şanlıurfada binalar yıkılmadı mı, insanlar ölmedi mi? Peşinden sel felaketi olmadı mı? Onbinlerce araç sel felaketinde heder, binlerce ev ve işyerleri sel felaketine uğramadı mı? Yoksa Şanlıurfa Esnafları sahipsiz mi? Esnaf ve sanatkarlar adına bu kararınızı tekrar gözden geçirmenizi arz ederiz. “

HABERLER  "Kim Milyoner Olmak İster"de Urfalı yarışmacı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.