enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3525
EURO
34,7677
ALTIN
2.392,26
BIST
10.248,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
24°C
Şanlıurfa
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C

Şanlıurfa’da köprünün yapımı işkenceye dönüştü

Şanlıurfa’da köprünün yapımı işkenceye dönüştü

Şanlıurfa’da köprünün yapımı işkenceye dönüştü
29.08.2023 20:08
0
A+
A-

Şanlıurfa’da martta yaşanan sel felaketinin ardından eski sanayi sitesi yolunda çalışma başlatılan noktalardan Karakoyun Deresi üzerindeki köprünün yapımı hala bitirilemedi.

Sorumluluğunun DSİ’de olduğu öğrenilen köprü inşaatının aylardır tamamlanmaması, bölgedeki sürücüleri ve esnafı mağdur ediyor.

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da 14-15 Mart’ta etkili olan sağanak yağış sonrası sel felaketi yaşanırken, Karakoyun Deresi, Cavsak Deresi, Karaköprü Deresi ve Sırrın Deresi taştı. Derelerin taşması ile sel felaketi birçok bölgeyi olumsuz şekilde etkiledi.

Kentte 17 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde derelerin üzerinin bir bölümünün, daha önce betonla kapatılmış olmasının etkili olduğu tespit edildi. Bu kapsamda taşkınların yaşandığı derelede çalışma başlatıldı. Derelerin üstünün betonla kapatılmış bölümleri açılıp, dere yatakları genişletildi.

Şani Efendi Caddesi ile Adalet Caddesinin kesiştiği noktada, Eyyübiye ile Haliliye ilçelerini birbirine bağlayan Karakoyun Deresi üzerinde bulunan köprü de selde yıkıldı. 

Esnaf ve vatandaşlar o günden beri tehlikeye aldırış etmeden yıkılan köprüden, geri kalan demir boru üzerinden karşıya geçmeye çalışıyor. 

Alternatif köprünün dar ve uzak mesafede olduğu için kullanmadıklarını belirten esnaf ve vatandaşların mağduriyeti ayladır devam ediyor.

Eski sanayi sitesinin yolu olan bölgede sürücüler de trafikte büyük sıkıntılar yaşıyor. Devlet Su İşleri’nin (DSİU) sorumluluğunda öğrenilen köprünün hala tamamlanmamış olması esnaf kadar sürücüleri de rahatsız ediyor.

Ayladır tamamlanmayan çalışmaların işkenceye dönüştüğünü ileri süren esnaf, köprüdeki çalışmanın bir an önce bitirilmesini istiyor.

HABERLER  Şanlıurfa otogarında çöp konteynırı içerisinde el bombası bulundu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.