enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Gaziantep sanayisi denize ulaşacak: Şanlıurfa’ya da büyük fırsatlar sunması bekleniyor

Gaziantep sanayisi denize ulaşacak: Şanlıurfa’ya da büyük fırsatlar sunması bekleniyor

Gaziantep sanayisi denize ulaşacak: Şanlıurfa’ya da büyük fırsatlar sunması bekleniyor
31.08.2023 14:01
0
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Amanoslar’ı aşan demir yolu ve otoyol hattı projesinin bu yıl ihalesinin yapılacağını ve bu projeyle Gaziantep sanayisinin denize ulaşacağını söyledi. Eski Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Can Hallaç, projeninin sadece Gaziantep’e değil Şanlıurfa’ya da büyük fırsatlar sunacağını belirterek, Şanlıurfa-Gaziantep Banliyö ve Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin de bölgenin potansiyelinin arttırılması için hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde 2023-2028 yılları arasında hayata geçirilecek proje ve yatırımlar ile 2053 yılı ulaştırma ve altyapıda ortaya konan hedef ve projeleri açıkladı.

“GAZİANTEP SANAYİSİNİ DENİZE ULAŞTIRMIŞ OLACAĞIZ, BU ANLAMDA DA KIYMETLİ“

Amanoslar’ı aşan demir yolu ve otoyol hattı projesine ilişkin de konuşan Bakan Uraloğlu, projeyle Gaziantep sanayisini denize ulaştıracaklarını kaydetti.

Gaziantep ve Hatay için büyük öneme sahip olan Amanos  için de bu yıl ihale yapılacağını dile getiren Uraloğlu, projeye ilişkin şunları kaydetti:

“Bizim eskiden beri gündemimizdeydi, Amanoslar’ı geçen hem demir yolu, hem de otoyol hattımızı planladık, bu yıl içerisinde ihalesini yapacağız. Gaziantep sanayisini denize ulaştırmış olacağız, bu anlamda da kıymetli. Ve İskenderun sahilinde sıkışmış olan sanayi bölgesini artık Amanoslar’ın arkasına, Hassa tarafına doğru da ciddi bir genişleme imkânı sağlamış olacağız. Esasında biz hani sadece bir ulaştırmayı değil gerçekten bütün projelerimizde ülkemizin ekonomisine ve gelişmesine nasıl katkı sağlarız, onu da düşünüp planlamaya çalışıyoruz”

HALLAÇ: BÖLGE EKONOMİSİ İÇİN DE DÖNÜŞÜM ANLAMINA GELİYOR

Eski Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Can Hallaç, sosyal medya hesabı üzerinden Amanoslar’ı geçen demir yolu ve otoyol hattı projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Bu projenin etkisi sadece ulaşım değil, aynı zamanda bölge ekonomisi için de dönüşüm anlamına geliyor.” diyen Hallaç, şöyle konuştu:

HABERLER  Dr. Abdullah Yeşil İktidara Seslendi!                                              

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıkladığı projeler arasında, Amanoslar’ı geçen demir yolu ve otoyol hattı öne çıkıyor. Bu proje, Gaziantep sanayisinin denize ulaşmasını sağlayacak ve bölgeye yeni bir liman kazandıracak. Amanoslar’ı aşarak denize ulaşacak demir yolu ve otoyol hattı projesi, Gaziantep sanayisinin uluslararası arenada daha da güçlenmesini sağlayacak. “

URFA İÇİN DE BÜYÜK FIRSATLAR SUNUYOR

Hallaç, Amanoslar’ı aşan demir yolu ve otoyol hattı projesinin, sadece Gaziantep için değil, aynı zamanda Şanlıurfa için de büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Hallaç, Şanlıurfa-Gaziantep Banliyö ve Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin de bölgenin potansiyelinin arttırılması için hızlı bir şekilde  hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Hallaç,“Şanlıurfa-Gaziantep Banliyö ve Yüksek Hızlı Tren projesi, bölgeye katkı sağlamak adına atılması gereken önemli bir adımdır. Şanlıurfa-Gaziantep Banliyö ve Yüksek Hızlı Tren projesi,  Uluştırma ve Altyapı Bakanlığı Master Planı’nda stratejik bir yere sahip. Bu büyük adımın hızla hayata geçmesi, bölgemizin kalkınması ve potansiyelini en üst düzeye çıkarılması için geleceğe yönelik umutları artıracaktır.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.