enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa Valisi’nden eğitim, uyuşturucu ve elektrik kesintisine dair önemli açıklamalar

Şanlıurfa Valisi’nden eğitim, uyuşturucu ve elektrik kesintisine dair önemli açıklamalar

Şanlıurfa Valisi’nden eğitim, uyuşturucu ve elektrik kesintisine dair önemli açıklamalar
27.09.2023 00:51
0
A+
A-

Yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak kentin eğitim, elektrik kesintileri, turizm, artan bağımlılık, bireysel silahlanma, hasarlı binaların durumu, trafik gibi önemli sorunlara tek tek değinerek dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Göreve gelir gelmez adeta şehrin tomografisini çektiği anlaşılan Vali Şıldak çözüm için de yapılacakları aktardı. En dikkat çeken açıklamalar ise 300 okul ihtiyacı ve henüz yıkılmayı bekleyen 8 binden fazla binanın varlığı…

 ŞANLIURFA- Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak “Basın Mensupları ile Buluşma” programı kapsamında yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Herkesin Mevlid Kandili’ni tebrik eden Vali Şıldak çalışma hususunda birlik vurgusu yaparak “Sıcak, güler yüzlü, misafirperver halkın teveccühü bizim en büyük motivasyon kaynağı. Çok çalışarak görev yapmanın heyecanını yaşamaktayız. Burada büyük bir istek ve duyarlılıkla takım çalışması oluşturarak çalışıyoruz. 7/24 esasına dayalı, herkesi kucaklayan bir görev çerçevesi. Çalışma heyecanı ve Allah’ın vereceği güç ile hep beraber şehri oluşturan tüm dinamikler ile güzel işlere imza atmak istiyoruz” dedi.

Program soru cevap şeklinde devam etti.

Vali Şıldak çalışma önceliklerine dair sorulan soru üzerine önceliklerini “Eğitim, asayiş ve huzur ile enerji sorunu” diyerek 3’e ayırdı. Vali Şıldak konuları ve yapılacak çalışmaları şöyle açıkladı:

VALİ ŞILDAK: EN AZ 300 OKUL YAPMAMIZ LAZIM!

“Birinci gündem maddemiz eğitim olacak. Bazı eksikliklerimiz var. Sınıflarımız kalabalık. Çoğunlukla ikili eğitim yapan okullara sahibiz. Yeni okul, derslik ve öğretmen ihtiyacımız var. Bu açığı kapatmak istiyoruz. Eğitimin tomografisini çektik. Kapsamlı bir çalışma başlattık. Kasım Ayı’nın ilk haftasında bakan ile buluşup 2024-2026 planlaması yapacağız. 3 yılda en az 300 okul yapmamız lazım ki Şanlıurfa’da neredeyse bu açığı kapatalım. Bunun sözünü aldık. İkili eğitim yapan ve sınıf mevcudu 30’u geçen okul kalsın istemiyoruz.”

HABERLER  Bakan Soylu: '2021'i afet eğitim yılı olarak belirledik'

“ZEHİR TACİRLERİNE AMAN VERMEYECEĞİZ!”

“İkinci önceliğimiz asayiş ve huzur sağlanmasında hiçbir açığın olmaması gerekir. Bağımlılık ile mücadelede büyük bir seferberlik başlatıyoruz. Bunlara ferman yok. Dar edeceğiz! Gençleri zehirleyen tacirlere aman vermeyeceğiz. Toplumun her kesiminden destek isteyeceğiz.”

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE KARŞI 2 PROJE

“Bir başka önceliğimiz enerji. Elektrik sorununu hepimiz biliyoruz. Sık sık elektrik kesintileri ile karşılaşıyoruz. Mesafe almamız için proje yürüteceğiz. Şuan 2 proje var. GES ile Şanlıurfa’yı donatmak. Sulama projelerinin devreye sokulması için yatırımlara hız vereceğiz” dedi.

TARIM ARAZİLERİNİN YAPILAŞMASI VE DOĞRUDAN TEMİN SORUNLARI

Özellikle deprem sonrası tarım alanlarının yapılaşmaya açılması sorununa ilişkin de Vali Şıldak “Mevzuat çok açık. Tarım alanlarının sınıflandırılmış tasnifine göre açılabilirliği konusunda da bazı kısıtlamalar var. Tarım toprağı çok değerli. Valilik olarak Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde sıkı takip ediyoruz. Daha da hassasiyet göstereceğiz” diye konuştu.

Doğrudan temin konusuna da değinen Vali Şıldak “Doğrudan temin konusu en önemli hususlar. Devlet olarak göz kulak olmamız lazım. Bu konularda bir ihmal, bir kötüye kullanma varsa hemen müdahale ederiz” diyerek ihale konusunda güvence verdi.

URFA’DAKİ HASARLI BİNALARIN DURUMU

Vali Şıldak ağır hasarlı binaların ve yıkılması gereken binalar ile ilgili ne zaman çalışma başlatılacağına dair soruya “Depremin yaralarının sarılması için yapılan çalışmaları geldiğim günden veri baştan ele aldım. Yıkılması gereken 8 bin 200 binamız var. Yüzde 42 civarında yıkım sağlanmıştı. Suna yüzde 54’e ulaştık. Merkezde sadece 55 bina kaldı. 40’a yakını çok katlı binalar. Hedefimiz Ekim sonuna kadar hiç bir binanın kalmaması. Tüm il genelinde Kasım sonuna kadar yüzde 80’ini bitirmek” yanıtını verdi.

Selin ardından yapılan çalışmalara da değinen Vali Şıldak “Sel zararları konusunda da şehir merkezinde yapılan çalışmalar bitmek üzere” dedi.

HABERLER  Kredi kartlarında taksitlendirme süreleri kuyum, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında 3'er ay düşürüldü

 “TURİZM ŞEHRİ SÖZDE OLUNMUYOR”

2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Kenti seçilen Şanlıurfa’daki turizme yönelik eksiklikleri ve çözüm için gözlemlerini aktaran Vali Şıldak özellikle konaklama sorununa değindi. Gastronomi şehri unvanı için de müjdeli bir ifade kullandı ve şöyle dedi:

“Turizmde önümüzü görmemiz gerekiyor. Bunu master plan ile belgelendirmemiz lazım. Yapılan çok güzel hizmetler var. Bu şehirde turizme yönelik çaba göstermemek mümkün değil. Turizmde birlikte Şanlıurfa çehresinin pozitife döndüğünü göreceğiz. Konaklama süresinin en az 4 güne çıkarılabileceği dopdolu bir şehir. Gastronomi şehri unvanını da kazandırmamız lazım. Ekim ayında başvuru süreci tekrar başlıyor. Proje başvurusunda bulunacağız. Bu unvanı alan şehirlerden eksiğimiz yok fazlamız var. Yatak sayımızı yükseltmemiz lazım. Kaliteli tesis noktasında eksiğimiz var. Turizm şehri sözde olunmuyor, bunun altını doldurmamız lazım.”

KAÇAK GÖÇMENLER VE SURİYELİLER

Göçmenlerin kaçak yollarla kente giriş yapmaları sorunu ve Suriyelilerin entegre sorunu karşısında da her türlü yaptırımı uyguladıklarını belirten Vali Şıldak “Bu konuda tedbirlerimizi gözden geçiriyoruz. Sınır boyunda hem teknolojik olarak hem insan gücü yapabileceğimizin en iyisini yapma noktasında koordinasyonlarımızı sağlıyoruz. Barış Pınarı Harekatı bölgesinde olsun, bizim sınır tarafımızda olsun her tür hareketi, göçmenlerin kaçak yollarla ülkemize girişini önleyici bütün tedbirleri alıyoruz. İçeride bulunan geçici koruma altındaki Suriyelileri vatandaşların durumuna ilişkin, hükümetimizin bu konudaki politikaları izleyeceği yol prensipler noktasında, bizde hassasiyet ile süreci takip ediyoruz. İlimiz de misafir olarak bulunan bu insanların toplumumuza uyum göstermesi, içerde herhangi bir şekilde kurallara uyumsuzluk göstermesi halinde ise hiç müsamaha göstermeden bunlarla ilgili işlem yürütüyoruz. Yasal boyutuyla sınır dışına kadar varan süreçte her türlü yaptırımı uyguluyoruz” diye konuştu.

“RUHSAT VERİRKEN KANUN ŞARTLARINI BİREBİR ARARIM”

Vali Şıldak “Artan bireysel silahlanmaya karşı nasıl tedbir alacaksınız?” sorusuna da şu sözlerle yanıt verdi:

HABERLER  Şanlıurfa’da yarın 8 mahallede sular kesilecek

“Mevzuat ne diyorsa onu yapacağız ve yapıyoruz. Taşıma ruhsatı alabilmek için kanunumuz, mevzuatımız şartları ortaya koymuştur. Takdir yetkisini kullanırken hukuka ve hayatın doğal akışına uygun kullanılması gerekir. Taşıma ruhsatı düzenlenmesi konusunda kanunun aradığı şartları ben birebir aramaktayım. Uygulamamız bu yönde sürecek.”

VALİ ŞILDAK BOĞULMA VAKALARINI MERCEK ALTINA ALDI!

Özellikle yaz mevsiminde yaşanan boğulma vakalarına karşı detaylı rapor istediğini açıklayan Vali Şıldak Geldiğim günden beri dikkatimi çekiyor asayiş raporlarında, bültenlerde neredeyse her gün veya gün aşırı bir çocuğumuz gencimiz ya da farklı yaş gruplarda insanlarımızı boğulma vakalarıyla kaybediyoruz. Genel de kanalarda gerçekleşiyor. Bununla ilgili bütün kaymakamlarımızdan bilgi istedim. 1ocaktan bu tarihe kadar olan her ilçemizdeki vakanın istatistiğini istedim, boğulanların yaşını istedim bununla ilgili inceleme yapacağım. Sebepleri konusunda tedbirsizlik mi var yoksa duyarsızlık mi var, ihmal mi var bunlara tek tek bakacağız. Çok önemli bir konu. Kanayan yaralarımızdan biri” dedi.

“TRAFİK KONUSUNA MÜDAHALE EDECEĞİZ”

Trafikte yaşanan karmaşa ve artan denetim ihtiyacı sorununa dair gözlemini de aktaran Vali Şıldak “Trafik konusuna müdahale edeceğiz. Şanlıurfa merkez de kuralların daha medeni bir şehre yakışır halde uygulanabilmesini temenni ediyorum. Bazı konularda zorlamayla sonuç alamıyoruz. Muhakkak suretiyle bunların içten gelerek, vatandaşlarımızı bilinçlendirerek sahip çıkılması lazım. Yaya çizgisine adımını atan bir yayayı gördüğünde ne zaman sürücülerimiz durmayı öğrenecek ve bunu bir saygı kuralı haline getirecek o zaman gerçekten trafik konusunda istediğimiz seviyeye geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Vali Şıldak vatandaşlara da “Lütfen trafikle ilgili bütün kurallara uyalım” çağrısında bulundu.

İşsizlik sorununa da değinen Vali Şıldak “İstihdam açığının kesin bir çözümü yok. Nüfus artışının bir sonucu diyebiliriz. Yatırımlardan daha çok pay almalıyız” diye konuştu.

Toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.