enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5371
EURO
34,8354
ALTIN
2.443,65
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

e-Devlet’e yeni hizmet: miras işlemleri tek platformda

e-Devlet’e yeni hizmet: miras işlemleri tek platformda

e-Devlet’e yeni hizmet: miras işlemleri tek platformda
11.10.2023 18:37
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet Kapısı’na yeni bir dijital hizmet eklendiğini duyurdu. Yılmaz, “10’dan fazla kurumumuzun varis-muris işleri ile ilgili hizmetleri tek başlık altında toplayarak bütünleşik hizmet oluşturduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ‘Dijital Türkiye/ Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2’inci Toplantısı’na başkanlık etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantıda Yılmaz, e-Devlet Kapısı’na yeni bir dijital hizmet eklendiğini duyurdu.

“10’dan fazla kurumumuzun varis-muris işleri ile ilgili hizmetleri tek başlık altında toplayarak bütünleşik hizmet oluşturduk” diyen Cevdet Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Doğal gaz ve elektrik aboneliklerinde tüm Türkiye’yi e-Devlet kapsamına almış bulunuyoruz. Üniversitelerimizin tamamını e-Devlet’e taşıdık. ‘Yeşil e-Devlet Kapısı Projesi’ ile kamu yönetiminde yeşil dönüşüm çalışmalarına dahil olduk. ‘Kotasız e-Devlet’ uygulaması ile mobil abonelerin internet kotalarından harcamadan e-Devlet hizmetlerini kullanmalarını sağladık. Önümüzdeki dönem için hem dijital kamu hizmeti sunumunu zenginleştirmek hem de yapay zekadan siber güvenliğe bir bütün olarak Dijital Türkiye hedefine yürümek için yeni perspektif ortaya koyuyoruz.”

Yeni hizmetler bugünden itibaren kullanıma sunuldu

Yeni hizmetler, bugünden itibaren e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma sunuldu. Bu hizmetler sayesinde, varis ve mirasçılar, tapu, nüfus, banka, sigorta gibi kurumlardan gerekli belgeleri tek bir platform üzerinden temin edebilecek.

e-Devlet Kapısı’nda sunulan hizmetler

e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan hizmetler arasında, şunlar yer alıyor:

  • Nüfus hizmetleri
  • Pasaport hizmetleri
  • Ehliyet hizmetleri
  • SGK hizmetleri
  • Vergi hizmetleri
  • E-ticaret hizmetleri
  • Eğitim hizmetleri
  • Sağlık hizmetleri
  • Sosyal yardım hizmetleri
  • Kültür ve sanat hizmetleri
  • Diğer kamu hizmetleri

e-Devlet Kapısı’nın önemi

e-Devlet Kapısı, vatandaşların kamu kurumlarından aldıkları hizmetleri çevrimiçi olarak almalarını sağlayan bir platformdur. Bu platform sayesinde, vatandaşlar, zaman ve mekandan bağımsız olarak kamu hizmetlerine erişebilir. e-Devlet Kapısı, bürokrasiyi azaltarak vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

HABERLER  TOKİ uyardı: Sosyal Konut Projesi'nde dolandırıcılığa dikkat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.