enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Halfeti belediye başkanı Şeref Albayrak otelin yıkılması iddialarına cevap verdi

Halfeti belediye başkanı Şeref Albayrak otelin yıkılması iddialarına cevap verdi

19.10.2023 01:18
0
A+
A-

Halfeti belediye başkanı Şeref Albayrak, ilçenin silüetini bozduğu gerekçesiyle yıkılan Şitamrat Otel ile ilgili hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Albayrak, otelin yıkım kararının 2021 yılında Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından alındığını belirterek, “Otel sahipleri, yıkım kararının iptali için dava açtılar. Ancak davalar reddedildi ve yıkım kararı kesinleşti.” dedi.

Otelin yıkım sürecinin başladığı sırada otel sahiplerinin Kent Konseyi Başkanına silahlı saldırıda bulunduğunu da ifade eden Albayrak, “Otel sahiplerinin, benim şahsi olarak oteli almak istediğimle alakalı iftirada bulunmuşlar. Bu iftira ile ilgili yasal işlemler başlatıldı.” dedi.

Albayrak, iddiaları şu şekilde yanıtladı:

  • Otelin yıkılması için baskı yaptığı iddiaları: “Otelin yıkılması için hiçbir baskı yapmadım. Otel, 2012 yılında CHP’li belediye tarafından usulsüz bir şekilde ihale edilmiş ve 2016 yılında da HDP’li belediye tarafından iskanı onaylanmış. Bu otelin yıkılması, hem ilçenin silüeti açısından hem de hukuki açıdan gerekliydi.”
  • Oteli satın almak istediği iddiaları: “Oteli satın almak gibi bir düşüncem olmadı. Otel, 2021 yılında yıkım kararı aldıktan sonra otel sahipleri tarafından satıldı. Ben, otelin yıkılmasının ardından ortaya çıkan rant iddialarını ortaya çıkarmak ve bu iddialar doğrultusunda yasal işlem başlatılmasını sağlamak için çaba gösterdim.”
  • Otelin yerine yeşil alan yapılmasını engellediği iddiaları: “Otelin yerine yeşil alan yapılacak. Bu konuda herhangi bir engel yok. Otelin yıkım kararının ardından otelin yerine yeşil alan yapılması için çalışmalar başlatıldı.”

Albayrak, iddiaların asılsız olduğunu ve yasal süreç devam ettiğini belirterek, “Otelin yıkılmasıyla ilgili tüm iddialar yalan. Bu iddialar, otel sahiplerinin ve onların arkasındaki güçlerin bir komplosudur.” dedi.

HABERLER  Erasmus’a gidip, geri dönmüyorlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.