enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3010
EURO
34,6729
ALTIN
2.407,37
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
25°C
Şanlıurfa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Halfeti Şitamrat Hotel sahibi: Şeref Albayrak kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor

Halfeti Şitamrat Hotel sahibi: Şeref Albayrak kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor
11.11.2023 21:07
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde bulunan ve geçtiğimiz ay yıkılan Şitamrat Hotel sahibi Abdullah Damar, yaptığı basın açıklamasında Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak’ı kamuoyunu yanlış bilgilendirmekle suçladı.

Damar, açıklamasında, “Şeref Albayrak, 27 Ocak’ta meclisten yıkım kararı aldık, bunlar 5 Şubat’ta oteli devraldılar diyor. Biz oteli 18 Aralık’ta devir aldık. Devrini ise 18 Ocak’ta almışız. Şeref bey, biz aldıktan 4 gün sonra, 5 gün sonra zabıtayı gönderip tutanak tutuyor. Ve bir hafta sonra da belediyeden yıkım kararı aldırıyor. Yani aslında Şeref Bey kamuoyuna yanlış bilgiler veriyor. Bilerek ve isteyerek kamuoyuna yanlış bilgi veriyor. Noter belgemiz var. Ayrıca diyor ki, Koruma Kurulu kararı var diyor, yıkım kararı verdi diyor. Koruma kurulunun nasıl bir yıkım kararı verdiğine dair Şeref Bey’in Facebook’undan indirdiğim resim. Şeref bey, Şanlıurfa Koruma Kuruluna gidiyor burada Kurul Başkanıyla görüşüyor ve burada baskı yaparak yıkım kararı aldırıyor. Bakın resim burada Şeref Bey’in Facebook’unda mevcut ve ben de oradan indirdim. Ayrıca diyor ki otelin diyor ki hukuki problemleri var, eksik belgeleri var. Otelimizin 2016 yılında alınmış olan yapı kullanım izin belgesi, ilçe tarım müdürlüğünden almış olduğumuz izin belgesi, Kültür Turizm Bakanlığımızdan almış olduğumuz izin belgesi ki bu belgeyi aldığınız zaman sizin otelinizin hiçbir eksiğinin olmadığına dair bir kanıtıdır. İfade ederek sözlerine şöyle devam etti.

Bu turizm işletme belgesi, Birecik Ticaret Odası, Güvenli turizm, Turizm işletme belgesi, Şanlıurfa Valiliği, Halfeti Belediye Başkanlığından alınan işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı. Gördüğünüz gibi otelimizin hiçbir eksik belgesi yok. Hiçbir hukuki problemi yok. Bu problemler ne zaman başladı? Biz oteli aldığımızdan bir hafta sonrasından başladı.”

Damar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şeref Bey kayyum olarak atandığı zaman 4 yıl boyunca otel hakkında hiçbir işlem yapmadı. Ta ki otel satılığa çıkana kadar otel satılığa çıkıyor ve ne hikmetse bu problemlerin hepsi başlıyor. Olan oldu artık otel yıkıldı işte medya çıkıyor. Diyor ki bunu CHP onayladı, HDP başlattı, şu yaptı bu yaptı Şeref Bey, CHP ne yapmış? Taş üstüne bir taş koymuş ilçe için siz ne yaptınız? Siz ilçenin tek otelini gelip yıktınız bunu CHP’de yapabilir, başka bir parti de yapabilir, MHP’de yapabilir. Önemli olan ilçe için yaptığınız hizmet, siz yapılan hizmeti gelip yıktınız. Ve şu anda ilçe otelsiz kaldı. Daha önce buraya gelen otobüsler, şu anda Antep’e gitmeye başladı. Akşamları Halfeti hayalet şehre benzemeye başladı. Ve inşallah göreviniz bittikten sonra veya öncesinden de olabilir. Halka bunun hesabını vereceksiniz. Eğer ya da geç bu hesabı ödeyeceğinizi düşünüyoruz. Çünkü bizim adalete olan güvenimiz tam.”

HABERLER  Siverek’te elektrik olmayınca derin dondurucular başka köye taşındı

Damar, konuşmasının sonunda Halfeti’de yapılan ihalelere de değinerek, “Ortalama 200 adet parsel satılmış, toplam değeri 300 trilyon. İhaleler yapılmış, 6 Şubat’ta deprem oluyor. Depremden 12 gün sonra 22 Şubatta bir ihale yapılıyor. Sokak hayvanlarına yani kedi köpekleri toplama ihalesi 23.000.000 TL değerinde bunları e-kap’tan indirebilirsiniz. Başka bir ihalemiz var. Halfeti Gölünü dezenfekte etme. Yani Halfeti Fırat Nehri’ni ilaçlamışlar arkadaşlar. 25.000.000 TL yani 25 trilyona Halfeti Nehri’ni ilaçlanmışlar dezenfekte etmişler. Başka bir ihalemiz mezarlıklar konusu mezarlıklara güya bakımı yapılmış 65.000.000 TL mezarlıklara bakım yapılmış. Sorduk soruşturuduk. Hiçbir bakım yok. El altından birilerine 300 milyara bir temizlik yaptırmışlar. O kadar 64 trilyon, 300.000 TL kayıp. Ayrıca ihaleye giren şirketlerin hiçbiri Halfetili veya Urfalı değil. Şirketler Kocaeli’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.