enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

AK Parti ve YRP arasında İstanbul-Şanlıurfa aday değişimi iddiası

AK Parti ve YRP arasında İstanbul-Şanlıurfa aday değişimi iddiası
26.03.2024 03:27
0
A+
A-

31 Mart 2024 yerel seçimler yaklaşırken, AK Parti ve Yeniden Refah Partisi (YRP) arasında İstanbul ve Şanlıurfa’da aday değişimi olabileceği iddiası siyasette bomba etkisi yarattı.

23 Derece’nin Kurucusu Gökhan Özbek, AK Parti ve YRP arasında yaşanan aday çekişmesine dair çarpıcı bir iddia ortaya attı. Özbek’e göre, her iki parti de stratejik bir adım atarak İstanbul’da AK Parti’nin, Şanlıurfa’da ise YRP’nin adayını çekmesi için görüşmelere başlayabilir.

Özbek, “Siyasette en çok kavga edenlerin uzlaşmaya en yakın taraflar olduğunu” belirterek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu ihtimali değerlendirdi. Özbek’in iddiasına göre, İstanbul’da AK Parti’nin adayını çekmesi durumunda YRP’nin Şanlıurfa’da başarılı olması ve AK Parti’nin de buna karşılık adayını geri çekmesi bekleniyor.

Özbek’in ifadelerine göre, bu durumda ortaya çıkacak uzlaşma zemini, her iki partinin stratejik çıkarlarını korumasına olanak sağlayacak. Özellikle İstanbul’un AK Parti için stratejik bir öneme sahip olduğu ve Şanlıurfa’nın da YRP için benzer bir öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Özbek’in iddialarına göre, AK Parti içindeki bazı akil insanlar, YRP ile arka kapı diplomasisi yürüterek bu uzlaşma zeminini sağlamaya çalışabilirler.

Bu iddia, Türkiye siyasetinde seçim atmosferini daha da hareketlendirirken, önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor.

HABERLER  Şanlıurfa’da canlı hayvan pazarı ikinci emre kadar kapatıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.