enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4720
EURO
34,8577
ALTIN
2.421,49
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
25°C
Şanlıurfa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Nezle-Grip mevsimi yaklaşırken Şanlıurfa’daki aktarlar hareketleniyor

Nezle-Grip mevsimi yaklaşırken Şanlıurfa’daki aktarlar hareketleniyor
26.10.2023 21:08
0
A+
A-

Şanlıurfa’da kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte aktarlarda hareketlilik başladı. Kış aylarında soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklara yakalanan vatandaşların bağışıklık sistemini güçlendirmek için aktarlara ilgisi artıyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeki tarihi çarşılar bölgesinde bulunan aktar pazarında, vatandaşlara kış aylarında faydalı olacak bitki çayları, karışımlar ve macunlar satılıyor.

Çarşıdaki aktarlardan Mehmet Dişioğlu, 12 çeşit faydalı bitkiden yaptığı özel karışımın grip, nezle ve astım gibi birçok hastalığa iyi geldiğini belirterek, “Kış ayları yaklaşıyor, özellikle kendi yaptığımız bir karışım var vatandaşlara önerdiğimiz. Karışımın içinde zerdeçal, zencefil, adaçayı, kuşburnu, tarçın, ıhlamur, hibisküs, papatya ve hatmin çiçeği gibi 12 çeşit bitki bulunuyor. Yaptığımız bu karışım soğuk algınlığı, grip, astım, üst yolu enfeksiyonu, gribal enfeksiyon gibi birçok hastalığa iyi gelirken bağışıklık sistemini de güçlendiriyor” dedi.

Dişioğlu, aktarlarda satılan bitkisel ürünlerin eczanelerde satılan ilaçlardan daha faydalı olduğunu belirterek, “Bu tarz ürünlerin faydası çok var. Zaten vatandaşların da alternatif tıp olarak bir talebi var bu yönde. Eczanelerde satılan ilaçlara rağbet yok eskisi gibi, vatandaşların aktarlarda yapılan ilaçlara bir yönelimi var, faydasını gören çok kişi oluyor. Zaten eczanelerde satılan ilaçların yüzde 90’ı tropikal ormanlarda yetişen bitkilerden yapılıyor” diye konuştu.

Havaların henüz tam soğumamasından dolayı talebin önceki yıllara nazaran az olduğunu ifade eden Dişioğlu, “Fiyatlar uygun olup karışımına göre değişiyor. Bizim yaptığımız 12 çeşit bitkiden oluşan karışımın fiyatı 50 TL, macunun fiyatı ise 100 TL civarında. Havalar daha tam soğumadı, bu nedenle talep var ama yeterli değil. Bir ay sonra havalar iyice soğuduğunda vatandaşların talebi daha da yükselecektir” dedi.

Çarşıdaki diğer bir aktar Ahmet Yaşar da havaların soğumasıyla talebin yükseleceğini ifade ederek, “Soğuk havalarda vatandaşlara her yıl olduğu gibi bu yıl da hatmin çiçeği, kuşburnu, hibisküs, adaçayı ve ıhlamur gibi kış çaylarınız öneriyoruz” dedi. Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

HABERLER  Yeni sosyal yardım miktarlarının detayları belli oldu

“Bu tarz çaylar soğuk algınlığına, gribe ve nezleye faydalı olduğu gibi direnci de artırır. Bu yıl kış biraz geç geldiği için fazla talep yok ama ilerleyen zamanlarda havalarında biraz soğumasıyla inşallah her yıl olduğu gibi satışlarımızı yapacağız. Hem faydalı hem şifalı hem de yan etkisi olmayan bitkisel çaylar her zaman tavsiye ettiğimiz ürünlerdir. Fiyatlarda ise abartılı olacak bir pahalılık yok. Zaten Urfa hayat şartları olarak diğer illere göre ucuz olan bir şehir. Yani yaklaşık 40 veya 50 TL’ye kış çayı karışımı alırsanız 20 gün boyunca içebilirsiniz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.