enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3660
EURO
34,8027
ALTIN
2.399,58
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
25°C
Şanlıurfa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Şanlıurfa’da basın açıklaması: “Gazze’de vahşi bir soykırım yaşanıyor”

Şanlıurfa’da basın açıklaması: “Gazze’de vahşi bir soykırım yaşanıyor”
31.10.2023 19:21
0
A+
A-

Şanlıurfa’da görev yapan basın mensupları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Rabia Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Doğru Medya Grubu Temsilciliği öncülüğündeki etkinlikte, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında bugüne kadar 35 gazetecinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Doğru Medya Grubu Şanlıurfa Temsilcisi Osman Gülebak, yaptığı açıklamada, “Siyonist işgalci rejim İsrail’in yaptığı saldırılarda son olarak; Gazze’de ölen sivillerin sayısı 3 bin 457’si çocuk, 2 bin 236’sı kadın, 35’i gazeteci olmak üzere 8 bin 306’ya yükseldi” dedi.

Gülebak, “Bu katliamların bir an önce son bulması için başta, uluslararası, ulusal ve yerel basın meslek örgütleri olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarını ve siyasileri gerekli tepkiyi ortaya koymaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Gülebak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Gazze’de yıkım, ölüm, vahşet, katliam var. Gazze’nin üstüne bombalar yağıyor. Gazze’de elektrik yok, su yok, yiyecek yok, yaşama hakkı yok. Gazze’de sadece vahşi bir soykırım var. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor, gazeteciler ölüyor. Hastanelerde yer yok, yoğun bakımlar işlevsiz, jeneratörlerin yakıtı bitmiş durumda. Evet, bugün Gazze’de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet, bir soykırım yaşanmaktadır. Ama İslam âlemi sessiz, dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları başını kuma gömmüş durumda…

Bu vahşi soykırım karşısında sözde insan hakları savunucusu Batılı ülkeler, bırakın bu soykırımı durdurmayı Siyonistleri daha da cesaretlendirecek tavırlar ortaya koymuştur. Hiç de garipsemediğimiz bu tavır, yüzyıllardır batı adına bize pazarlanan ‘özgürlük, insan hakları ve demokrasi’ gibi değerlerin sadece bir safsatadan ibaret olduğunu ortaya çıkarmıştır. Yüzyıllardır savunduklarını iddia ettikleri değerleri ayaklar altına alan Batılı ülkeler, bu saatten sonra bu kavramlarla diğer toplumları çok kolay aldatamayacağı gibi bu ikircikli tavırları, her dönem alınlarında kara bir leke olarak duracaktır.

HABERLER  Şanlıurfa’da bakanlar arama kurtarma çalışmalarını inceledi

Siyonist işgalci rejim bu soykırım ve katliamlarını perdelemek amacıyla daha ilk günden bir takım Batı medyasını yanına alarak Filistin halkı aleyhine ciddi dezenformasyon içeren haberleri dünyayla paylaşmış fakat bu yalanları çok kısa bir sürede ortaya çıkmıştı. Meslek ilkeleri gereği toplumu doğru bilgilendirmesi gereken Batı medyasının, yaydığı yalan haberlerle işgalci Siyonist rejimin katliamlarını örtme görevini üstlenmesi aslında Batı medyasının, ne kadar özgür ve tarafsız olduğunu ortaya çıkarmıştır.

İnsanları doğru bilgilendirme vazifesini terk ederek işgalci siyonistlerle iş tutan Batı medyasının da bu soykırıma ortak olduğu aşikârdır. Dünyaya yaydığı yalan haberlerin ellerinde patladığını gören işgalci rejim, Gazze’de işlediği vahşi cinayetleri dünya kamuoyu duymasın diye hedefine çok zor şartlarda görevlerini yapan eden basın mensuplarını koymuştur. Gazze’ye yönelik devam eden katliamlarda son olarak 3’ü kadın olmak üzere 35 gazeteci meslektaşımız hayatını kaybederken, birçoğunun da yakınları yaşanan katliamın kurbanı olmuştur. Bu sayının daha nereye varacağını da şu an kestirmek güç. Gazetecilerin sadece görevlerini yaptıkları için katledilmesi işgalci rejimin tarihinde bir ilk değildir. Gazetecilerin hedef alınması noktasında sicili hayli kabarık olan işgalci siyonist rejim, daha bir yıl önce kadın gazeteci Şirin Ebu Akile’yi kameralar karşısında katletmişti. Bu katliam karşısında maalesef gerekli tepkiler ortaya konulmadı. Belki de işgalci siyonistlerin gazetecilere yönelik bu pervasızlığının nedeni, kamuoyunun sessiz kalmayı tercih etmesidir.

Bizler, saldırıların başladığı ilk günden bu yana mazlum Filistin halkının uğradığı katliamları gündemimizin en üst sırasına koyup Gazze’ye ses olmaya çalıştığımız gibi bundan sonra da bu hassasiyetimizi devam ettireceğiz. Ayrıca bu soykırımı dünyaya duyururken katledilen meslektaşlarımızı da unutmayacak her zaman

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.