enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da laparoskopik whipple ameliyatı başarıyla gerçekleşti

Şanlıurfa’da laparoskopik whipple ameliyatı başarıyla gerçekleşti
01.11.2023 16:30
0
A+
A-

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gastroenteroloji cerrahi ve cerrahi onkoloji doktorları, pankreas başında safra yollarına bası yapan ve bundan dolayı kanalı genişleten lezyonu bulunan hastayı, sayılı merkezlerde gerçekleştirilebilen laparoskopik whipple ameliyatı ile sağlığına kavuşturdu.

Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Nurettin Cengiz ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Opr. Dr. Halil Türkan, hastaneye sarılık şikayetiyle başvuran 62 yaşındaki kadın hastada pankreas başında safra yollarına bası yapan ve kanalı genişleten lezyon tespit etti. Harekete geçen ekip, açık cerrahisi bile çok zor olan bir operasyonu Laparoskopik Whipple ameliyatı ile kapalı şekilde gerçekleştirerek hastayı sağlığına kavuşturdu.

Operasyon hakkında bilgiler veren Op. Dr. Halil Türkan,” Sarılık şikayetiyle bize başvuran hastada yaptığımız tetkikler sonucunda, pankreasın baş kısmından kaynaklı bir tümörün olduğunu tespit ettik. Hastamıza ameliyat kararı verdik. Yaklaşık 10 gün önce Laporoskopik Whipple ameliyatını başarıyla yaptık. Ameliyat sonrası herhangi bir problem yaşamadık. İnşallah bugün hastamızı taburcu edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Laparoskopik Whipple ameliyatı, pankreas başının bir bölümünün, safra kesesi, safra yolları ve duodenumun (oniki parmak bağırsağının ilk kısmı) çıkarıldığı karmaşık bir cerrahi işlemdir. Açık cerrahiye göre daha az invaziv olan laparoskopik Whipple ameliyatı, hastaların daha hızlı iyileşmesine ve daha az ağrı yaşamasına yardımcı olur.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen bu başarılı ameliyat, hastanenin laparoskopik cerrahi alanındaki yetkinliğini bir kez daha ortaya koydu.

HABERLER  Kış aylarında beslenmeye dikkat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.