enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da 25 Sağlık personeline UMKE eğitimi verildi

Şanlıurfa’da 25 Sağlık personeline UMKE eğitimi verildi
14.11.2023 20:02
0
A+
A-

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 5 gün süreli UMKE Temel Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitime katılan 25 sağlık personeline, afet ve acil durumlarda ilk yardım, arama kurtarma, tahliye ve nakil gibi konularda uygulamalı eğitim verildi.

Eğitim, teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildi. Teorik eğitimler Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılırken, pratik eğitimler ve tatbikatlar ise Bozova kırsal alanında yapıldı.

Eğitimde katılımcılara, afet ve acil durumlarda ilk yardım, arama kurtarma, tahliye ve nakil gibi konularda teorik ve pratik eğitimler verildi. Katılımcılar, deprem, sel, yangın gibi afetlerde nasıl müdahale edeceklerini, yaralıların nasıl tahliye edileceğini ve nakledileceğini öğrendiler.

Eğitimin son gününde ise Bozova kırsal alanında bir tatbikat yapıldı. Tatbikatta, deprem sonrası enkaz altında kalan yaralılar için arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Katılımcılar, tatbikatta öğrendiklerini uygulamalı olarak sergilediler.

Eğitim sonunda başarılı olan 25 sağlık personeli, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekibine dahil oldu.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, “UMKE, afet ve acil durumlarda ilk yardım ve arama kurtarma gibi konularda profesyonel destek sağlayan bir birimdir. Bu birimimizde gönüllü olarak görev yapan sağlık personelimizin sayısını artırmak amacıyla her yıl iki defa temel eğitim düzenliyoruz. Bu eğitimlerde katılımcılara, afet ve acil durumlarda nasıl müdahale edecekleri konusunda teorik ve pratik eğitimler veriyoruz.

Bugün gerçekleştirilen eğitimde 25 sağlık personelimize eğitim verdik. Eğitimi başarıyla tamamlayan personelimiz, UMKE ekibimize dahil oldu. Bu sayede, afet ve acil durumlarda vatandaşlarımıza daha etkin bir şekilde hizmet sunabileceğiz.” dedi.

HABERLER  MEB'den yeni 'ortak sınav' açıklaması
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.