enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da 307 bin 826 Suriyeli sığınmacı yaşıyor

Şanlıurfa’da 307 bin 826 Suriyeli sığınmacı yaşıyor
22.11.2023 19:36
0
A+
A-

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaşın ardından Türkiye, savaştan kaçan Suriyelilere kapılarını açtı. Ensar ruhuyla hareket eden Türkiye’nin bu misafirperverliği, dünyaya örnek olurken Suriyelilerin sayısı aradan geçen yıllarla artarak 3 milyonu aştı.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı’na göre ise 16 Kasım 2023 itibarıyla Türkiye’deki Suriyeli sayısı 3 milyon 246 bin 178.

Türkiye’ye gelen Suriyelilerin en yoğun olarak yaşadıkları il İstanbul oldu. Kasım 2023 tarihi itibarıyla İstanbul’da yaşayan Suriyeli sayısı 529 bin 868.

İstanbul’dan sonra en fazla Suriyelinin yaşadığı kent ise Gaziantep. Komşu ilde 426 bin 318 Suriyeli yaşıyor.

İstanbul ve Gaziantep’ten sonra en fazla sığınmacının yaşadığı il ise Şanlıurfa. Kasım 2023 itibarıyla Şanlıurfa’da 307 bin 826 Suriyeli yaşıyor.

Şanlıurfa, Suriye ile sınırı bulunan bir il olduğu için Suriyeli sığınmacıların en yoğun olarak yaşadığı illerden biri. İl nüfusunun yaklaşık %20’sini Suriyeliler oluşturuyor.

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeliler, eğitim, sağlık, barınma gibi konularda devletten destek alıyor. İlde Suriyeliler için eğitim ve sağlık hizmetleri veren kurumlar bulunuyor. Ayrıca, Suriyeliler için geçici barınma merkezleri de mevcut.

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeliler, Türkiye’ye uyum sağlamaya çalışıyor. Ancak, dil ve kültürel farklılıklar nedeniyle bazı zorluklarla karşılaşıyorlar.

Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye uyumunu sağlamak için devlet ve sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalar kapsamında, Suriyelilere Türkçe dil eğitimi, meslek edindirme kursları ve psikolojik destek gibi hizmetler veriliyor.

HABERLER  Şanlıurfa'da kaya mezarı koruma altına alındı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.