enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3624
EURO
34,6820
ALTIN
2.395,51
BIST
10.154,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Çok Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da Özak Tekstil işçileri baskı ve tehdit iddiasıyla eyleme devam ediyor

Şanlıurfa’da Özak Tekstil işçileri baskı ve tehdit iddiasıyla eyleme devam ediyor
05.12.2023 01:20
0
A+
A-

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Özak Tekstil’de çalışan işçiler, Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Öz İplik İş Sendikası’ndan istifa edip Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası’na (BİRTEK-SEN) üye oldukları için bir kadın işçinin işten atıldığı, fabrikada baskı ve tehdit olduğu gerekçesi ile başlattıkları eylem, sekizinci gününde devam ediyor.

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, fabrika önünde yaptığı açıklamada, “8 gün önce, Özak tekstil işçileri içeride patronla bir olup işçileri ezen, patron yanlısı sendikaya karşı tepki gösterip istifa edip toplu halde sendikamıza üye oldukları için gördükleri baskılara, tehditlere karşı mücadele etmek için 8 gündür direniyoruz” dedi.

Türkmen, fabrika yönetiminin, işçilere baskı ve tehdit uyguladığını belirterek, “8 gün önce, bir kadın işçi arkadaşımız sendikamıza üye olduğu için işten atıldı ve daha önce de onlarca işçi arkadaşımız, sendikaya üyelikleri başladığından beri içeride sorgu odalarına çekilip tehdit ediliyor, aileleri aranıp tehdit ediliyor. Kadın işçilere özel olarak mobbing ve baskı uygulanıyor” diye konuştu.

Şanlıurfa Valiliği’nin, patronun talebi üzerine eylem yasağı getirdiğini kaydeden Türkmen, “Bu yasak kararı bitmesine rağmen bugün yine fabrikanın bulunduğu sokağın hem girişinde hem çıkışında barikatlar kurulmuş, jandarma tutmuş, bir yasak kararı olmamasına rağmen hak arayan işçilerin fabrika önüne gitmesine izin verilmiyor” dedi.

Türkmen, Live’s markasının da fabrikadaki hak ihlallerinden sorumlu olduğunu belirterek, “Bu fabrika Live’s üretimi yapıyor. Live’s fabrikadaki tüm hak ihlallerinden sorumludur. Biz, bu direniş başlamadan bir hafta önce hem fabrika yönetimine hem de Live’s markasının temsilcilerine buradaki bütün hak ihlallerini ayrıntılı bir şekilde yazıp gönderdik. Direniş başladığından beri de defalarca buradaki hak ihlallerini, buradaki işçi ve sendika düşmanlığını defalarca duyurduk. Mail gönderdik… Ama 8 gündür, dünyanın gözü önünde 500 tane Özak Tekstil işçisi, her türlü hukuksuzluğa, baskılara, müdahalelere maruz kalmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Başkan Baydilli: “15 Temmuz Zaferi Şanlı Tarihimize Adını Altın Harflerle Yazdırdı”

Türkmen, işçilerin haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, “Türkiye’deki herkesin Özak işçilerle dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

İşçiler, eylemlerini sürdürecek

İşçiler, eylemlerinin 8’inci gününde de fabrika önünde slogan atarak, haklarını alacaklarını söylediler. İşçiler, fabrikanın önüne geçmelerine izin vermeyen jandarma ile zaman zaman gerginlik yaşadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.