enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4325
EURO
34,8475
ALTIN
2.428,49
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
29°C
Şanlıurfa
29°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C

Şanlıurfa’da Şeyh Salih Aruri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Şanlıurfa’da Şeyh Salih Aruri için gıyabi cenaze namazı kılındı
04.01.2024 20:50
0
A+
A-

İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Hamas ofisine düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Şeyh Salih Aruri için Şanlıurfa’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından Aruri için dün akşam yatsı namazından sonra Şehbenderiye Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına AGD ve MGV üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan namazın ardından Rabia Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını AGD ve MGV Şube Başkanı Erol Sönmezsoy okudu.

Sönmezsoy, “İsrail mikrobu yeryüzünden silinmedikçe bir an olsun durmayacağız” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Şeyh Salih Aruri’nin şehadetiyle Filistin direnişine ve özgür Kudüs mücadelesine darbe vurduğunu sanan İsrail rejimi bilmelidir ki; bu suikast mücadelemizi alevlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Milyonlarca şehit ile birlikte gerçekleştirdiğimiz özgür Kudüs yürüyüşümüz durmaksızın devam edecektir. Şeyh Aruri’nin bıraktığı mirasa sahip çıkacak olan Müslümanlar, direniş sancağını bir an olsun yere düşürmeyecektir.

“Allah’tan (cc) başka kimse ne bir an ileri veya geri çekebilir. Bu yaşa ulaşacağımı ilk etapta hiç beklemiyordum. Uzatmalardayız, bizi tehdit edecek bir şey yok. Biz imanlı insanlarız. Şehadeti Allah’a kavuşmak ve büyük bir zafer olarak görüyoruz” sözleriyle daima hatırlayacağımız Şeyh Salih Aruri’nin akıbetine talip olan milyonlarca Müslüman olarak İsrail mikrobu yeryüzünden silinmedikçe bir an olsun durmayacağız, bir an olsun gevşemeyeceğiz ve bir an olsun kararlılığımızı elden bırakmayacağız”.

Basın açıklamasının ardından AGD ve MGV üyeleri, Şeyh Salih Aruri için tekbir ve sloganlarla yürüyüş düzenledi.

HABERLER  Felaketin görünmeyen yüzü: Depremden etkilenen hayvanlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.