enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,2684
EURO
34,9536
ALTIN
2.445,45
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
24°C
Şanlıurfa
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Açık
31°C
Cumartesi Açık
32°C

Şanlıurfa’da tarihi yapılar için yıkım başladı: Özdiker kuyumcular çarşısı tarihe karıştı

Şanlıurfa’da tarihi yapılar için yıkım başladı: Özdiker kuyumcular çarşısı tarihe karıştı
11.02.2024 13:50
0
A+
A-

Şanlıurfa’da tarihi yapıları gün yüzüne çıkarma projesi kapsamında tartışmalara neden olan Özdiker Kuyumcular Çarşısı’nın yıkımı dün gece başladı. Yaklaşık 3 yıldır kamulaştırma kriziyle boğuşan çarşı esnafı ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki anlaşma sonucu iş makineleri harekete geçti.

2020 yılında kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de yayımlanan çarşının yıkımıyla birlikte bölgedeki tarihi hanların önü açılmış olacak. Yıkımın ardından bölgeye yeşil alan da içeren bir meydan projesi kazandırılacak.

Yıkım Süreci Tartışmalara Neden Oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan değerlemeler ve esnafa sunulan kamulaştırma bedelleri uzun süre tartışmalara neden oldu. Bazı esnaf aldıkları bedeli kabul edip dükkanlarını boşaltırken, birçok esnaf da değerinin altında fiyat biçildiğini öne sürerek yargıya başvurdu.

Meydan Projesi Umut Veriyor

Özdiker Pasajı’nın yıkılmasıyla birlikte bölgedeki tarihi doku ortaya çıkarılacak ve Şanlıurfa’ya yeni bir meydan kazandırılacak. Meydan projesinin kente yeni bir cazibe merkezi kazandırması ve turizmi canlandırması bekleniyor.

Hızlı Başlangıç Bekleniyor

Özdiker Pasajı’nın yıkımı tamamlandıktan sonra meydan projesi için de hızlı bir şekilde çalışmaların başlaması öngörülüyor. Şanlıurfalılar, tarihi dokuyla uyumlu modern bir meydana kavuşmak için heyecanla bekliyor.

Yıkım Görüntüleri Kent Merkezinde Hoşnutsuzluk Yarattı

Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmaya varan esnafın boşalttığı dükkanların harabe görüntüsü kent merkezinde hoşnutsuzluk yarattı. Çalışmaların hızla tamamlanarak bölgenin yeniden düzenlenmesi isteniyor.

Sonuç olarak, Özdiker Kuyumcular Çarşısı’nın yıkımı Şanlıurfa’da tarihi bir dönüm noktasını temsil ediyor. Bu projenin kente ne gibi katkılar sağlayacağı ve tarihi dokuyla uyumlu bir şekilde tamamlanıp tamamlanamayacağı ise zaman gösterecek.

HABERLER  Şanlıurfa'da sel felaketinde vefat edenlerin sayısı 13’e yükseldi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.