enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,4815
EURO
36,2247
ALTIN
2.960,42
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
37°C
Şanlıurfa
37°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
36°C
Pazar Az Bulutlu
37°C
Pazartesi Açık
37°C
Salı Açık
35°C

HRÜ’nde Araştırma Teknikleri Çalıştayı Başladı

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından bu yıl 2.si düzenlenen “Etnobotanik Araştırma Teknikleri” çalıştayı başladı.

HRÜ’nde Araştırma Teknikleri Çalıştayı Başladı
26.03.2021 18:58
0
A+
A-
Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından bu yıl 2.si düzenlenen “Etnobotanik Araştırma Teknikleri” çalıştayı başladı.

Koordinatörlüğünü Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm başkanı Prof. Dr. Hasan Akan’ın yaptığı, Balıkesir, Bingöl ve Munzur Üniversitelerinin destekleriyle düzenlenen “Etnobotanik Araştırma Teknikleri” çalıştayı, 4 gün boyunca devam edecek.

TÜBİTAK tarafından desteklenen ve online yapılan çalıştayın açılış programına katılan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, çalıştayın hayırlı olmasını temenni ederken, akademisyen adaylarından ileriye dönük planlar yaparak hareket etmelerini istedi.

Etnobotaniğin çok kapsamlı bir alan olduğunu söyleyen Rektör Çelik; “2020 sonundan itibaren tıbbi aromatik bitkiler konusunda çalışmalara başladık ve kampüsümüzde ‘Tıbbi Aromatik Bitkiler Vadisi’ kuruyoruz. Hem üretim tesisleri hem de geniş kapsamlı rehabilitasyon merkezi ile Türkiye’de ilk olacak tesisi yakın zamanda faaliyete açmayı düşünüyoruz. Genç bilim kursiyerlerine tavsiyem: akademisyenlik bir sevdadır, daima ilerisi hedeflenen bir çalışma düzenidir. Mutlaka en az bir yabancı dil öğrenin, çok okuma yapın, proje ve fikir üreten bir bilim insanı olun. Böyle kursların devamının gelmesini ümit ediyorum” diyerek kursiyerlere ve eğitmenlere başarılar diledi.
Açılışta selamlama konuşması yapan Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş çalıştayın hayırlara vesile olmasını dileyerek, Harran Üniversitesi öncülüğünde yapılan 2. Etnobotanik Araştırma Teknikleri çalıştayının bir sonraki programının yüz yüze olmasını temenni etti.

Biyoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Şahin Toprak ise, özellikle pandemi döneminde şifalı bitkilerin kıymetini daha fazla anlamaya başladıklarını belirterek, düzenlenen çalıştayın çok önemli olduğunu söyledi.

Çalıştayın ilkini Eylül 2020 döneminde yine Harran Üniversitesi’nde yüz yüze yaptıklarını belirten etkinlik koordinatörü Prof. Dr. Hasan Akan; “İlk eğitimimiz verimli geçtiği için bu defaki kursumuzu TÜBİTAK doğrudan destekleme kararı aldı. Eğitimimiz pandemi şartları nedeniyle çevrimiçi yapılmasına karar verildi.

HABERLER  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 'Hedef tamamen yüz yüze eğitim'

Ancak ileriki zamanlarda sizleri Üniversitemizde de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. 4 günlük etkinlik süresince; geçmişten günümüze etnobotanik tarihi, Anadolu’nun tıbbi ve aromatik bitkileri ve kullanım şekilleri, geleneksel bitki kullanım şekilleri, etnobotanik çalışma yöntemleri, kurutulmuş bitki koleksiyonculuğu (Herbaryum), etnobotanik çalışmalarda güncel sayısal yöntemler ile örnek etnobotanik çalışmalar başlıklı sunumlar yapılacak” dedi.

Etkinlikte 4 farklı üniversiteden 6 etnobotanik alan uzmanları eğitici olarak görev alacaklar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.