enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5608
EURO
34,8287
ALTIN
2.417,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
34°C

Karacadağ’ın kültürel dokusu Mirkut’la beyaz perdede

Karacadağ’ın kültürel dokusu Mirkut’la beyaz perdede

Karacadağ’ın kültürel dokusu Mirkut’la beyaz perdede
26.10.2021 19:52
0
A+
A-

Sedat Kıran’ın yapımcılığı ve yönetmenliğini yaptığı Mirkut belgesel filmi, iki yıllık çalışmanın ardından izleyicileri ile buluşmaya hazırlanıyor. Belgeselde binlerce yıllık geçmişi olan Karacadağ pirincinin ekimi ve hasadı anlatılıyor.

Karacadağ’da çeltik üretimi ve hasadını konu edinen filmde, binlerce yıldır ekimi yapılan pirincin her aşamasında yaşanan zorluklar, bölgedeki üreticilerin kendi ifadelerinden yola çıkılarak aktarıldı. Mirkut, pirinç üretiminin ekim aşamasından hasada kadar tüm evrelerini, bu süreçte yaşanan zorlukları, üreticilerin kimi zaman seyirciyi derinden etkileyen kimi zaman da gülümseten, son derece renkli ve bölgenin kültürel dokusunu da yansıtarak üreticilerin zahmet ve coşkularını konu edinen uzun metrajlı bir belgesel film.

KAYBOLMAYA YÜZ TUTAN DOKUYA DİKKAT ÇEKİLDİ

Karacadağ bölgesini çok iyi tanıyan ve bilen Kıran, bu son belgeseliyle de bölgenin kaybolmaya yüz tutan kültürel dokusunu, yaşam biçimlerini ve yaşanan zorlukları orada yaşayan, çalışan, üreten insanların dilinden belgesel film olarak sinemaya, beyaz perdeye yansıtmaya çalışıyor.

Kıran, 2019’ da Karacadağ Bölgesi’nde binlerce yıldır göçebe yaşam biçimini sürdüren ‘Koçerlerin’ yaşamını ve kültürlerini konu edinen ‘Abur’ adlı belgesel filmi ile yurt dışında prestijli bir çok film festivalinde gösterim ve çeşitli ödüller aldı.

GALAYLA SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Yönetmenin bol ödüllü ‘Abur’ filmi kadar, Mirkut belgesel filminin de ses getireceği beklentisi hakim. Mirkut belgeseli ayrıca “toprak sahibi egemen erklere karşı, ezilen emekçi çiftçilerin yenen hakları ve emekleri” gibi toplumsal mesajlarıyla yakın bir zamanda sürpriz bir galayla seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

HABERLER  Haliliye'de riskli ve metruk yapıların yıkım çalışmaları sürüyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.