enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Güneydoğu’da binlerce fidan toprakla buluştu

Güneydoğu’da binlerce fidan toprakla buluştu

Güneydoğu’da binlerce fidan toprakla buluştu
11.11.2021 19:32
0
A+
A-

Batman, Mardin ve Siirt’te, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde, “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes Fidan Dikim Seferberliği” etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, Hasankeyf’in, Batman’ın ve Türkiye’nin her tarafının yemyeşil bir örtü ile kaplanması için el birliğiyle çalışacaklarını söyledi.

Daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir Anadolu için herkesin elinden geleni yaptığını dile getiren Şahin, bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Şahin, “Hasankeyf bizim yüz akımız. Hasankeyf yeşil bir çerçeve ile sunulan bir tablo gibi herkesin beğenisine sunulacak. Fidanlar ağaca dönsün, Türkiye yeşil olsun, Türkiye çöl olmasın.” dedi.

Gün kapsamında Batman merkez ve ilçelerde düzenlenen etkinlikler kapsamında 50 bini aşkın fidan toprakla buluşturuldu

Etkinliğe, Şanlıurfa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ruşen Uyanıkoğlu kurumlar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

– Mardin

Mardin’de Kasımiye Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Sahasında 5 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Menduh Dinler, İl Orman İşletme Müdürü Siyamet Kaya, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mardin’de bugün 12 farklı noktada 51 bin fidan dikileceği belirtildi.

– Siirt

İl Emniyet Müdürlüğü Polis Özel Harekat atış alanında fidan dikimi yapıldı.

Etkinliğe katılan Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, 7 alanda yıl sonuna kadar 331 bin fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.

Etkinliğe öğretmenleriyle katılan Selami Değer Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zehra Ekinci, arkadaşlarıyla fidan dikmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

HABERLER  Sözleşmeli personele kadro hakkı verilecek

İlayda Nur Harman ise vatandaşlardan ağaçlara, çevreye sahip çıkmalarını istedi.

Etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.