enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Düğün harcamaları ciddi oranda arttı!

Düğün harcamaları ciddi oranda arttı!

Düğün harcamaları ciddi oranda arttı!
16.04.2022 15:27
0
A+
A-

İğneden ipliğe her şeyin sürekli zamlandığı son günlerde evlenmenin maliyeti de ciddi oranda arttı. Düğün, kına, mobilya ve beyaz eşya gibi düğün harcamaların en düşük maliyeti 200 bin liraya ulaştı.

Üst üste gelen zamlar sonrası artan fiyatlar, yeni evlenecek olan çiftleri de zorluyor.

2019 yılından bu yana salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında düğünlere getirilen kısıtlamalar, birçok çiftin erteleme kararı almasına neden oldu. Ramazan ayının ardından mayıs ile birlikte havaların sıcaklamasıyla düğün sezonunun açılması ve son 2 yıldan daha fazla düğün organizasyonunun yapılacağı bekleniyor. En düşük düğün bütçesi 150-200 bin civarında.

Düğün harcamaların ciddi oranda artığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Günümüz koşullarında ortalama bir düğün yapmanın maliyeti beyaz eşyasından koltuk takımına, düğün salonundan ziynet eşyalarına toplamda 150-200 bin lira gibi seviyelerine çıkıyor. Durumun böyle olması evlilik hazırlığında olan çiftlerimizi düğün yapmaktan vazgeçirip sadece nikâh yapma düşüncesi içerisine sokuyor. Hem evlenecek çiftlere hem de esnaftaki hareketliliğe fayda sağlaması için devletimiz piyasa koşullarını baz alarak yeni paketler sunmalı” dedi.

HABERLER  YSK, Şanlıurfa'da da zabıt katibi alımı yapacak
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.