enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5196
EURO
34,8916
ALTIN
2.431,57
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Suruç’ta çamur deryası: Yetkililere tepki yağdı

Suruç’ta çamur deryası: Yetkililere tepki yağdı
22.12.2023 18:34
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, yağışlarla birlikte adeta çamur deryasına dönüşen caddeler, halkı mağdur etmeye devam ediyor.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, Suruç ilçe merkezindeki çamurlu yolları gündeme getirerek, yetkililere çağrıda bulundu.

HÜDA PAR Suruç İlçe Başkanı Yunus Fidan ve HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, Suruç ilçe merkezindeki çamurlu yolları yerinde inceledi.

Yağmurla birlikte çamur deryasına dönen caddelerde incelemelerde bulunan Polat, yaşanan mağduriyeti gündeme getirerek, “Bu görüntüleri Suruç halkımızın takdirine, Büyükşehir Belediyemizin ise vicdanına bırakıyorum” dedi.

Fidan ise, “Devlet insan için vardır. Hizmet için vardır. Suruçlular da hizmet bekliyor. Daha önce yetkililere söylemiştik; kış gelmeden önce bu sokakların, çukurların düzeltilmesini istemiştik kendilerinden. Yağmur yağdı. Şu anda esnaflarımız iş yerlerine giremiyor, çocuklarımız okula gidemiyorlar. Adeta Suruç bir çamur deryasına dönüşmüş durumda. Suruç’a reva gördüğünüz bu mudur?” ifadelerini kullandı.

Suruçlu vatandaşlar da yaşadıkları mağduriyeti anlatarak, yetkililere çözüm istedi.

Bir vatandaş, “Bu milletin haline bakın. Çizmeler ile kaldırımlardan gidip gelmek zorunda kalıyorlar. Suruç halkı olarak perişan durumdayız. Kim gelse buraya hemen kaçıp gidiyor. İster doktor olsun ister öğretmen olsun… Hem çocukların eğitimi hem sağlık konusunda çok mağdur oluyoruz. Biz bunu hak etmiyoruz. Köyleri, memleketleri gezin nereye giderseniz gidin. Suruç gibi geride kalan bir yer yoktur. Bu rezilliğimize de Allah rızası için bir el atın” dedi.

Bir başka vatandaş ise, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bunu yapmıyorsa, biz buradan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz. Büyüklerimiz bize sürekli diyordu bu yollar asfalt olacak. Kırk yıl geçti aradan. Biz de şu an çocuklarımıza diyoruz ki bu yollar olacak, bu çamurlardan kurtulacağız diyoruz. Suruç’ta 9 tane ana cadde var. Bu ana caddeler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bunu yapmıyorsa, yapmak istemiyorsa, yapamıyorsa… Biz buradan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz. Diyoruz ki; biz çünkü onların kardeş belediyesiyiz. Gelsin bu işe bir el atsın, bizi buradan kurtarsın. Yazın toz bulutu, kışın çamur deryası… Bu bir fıkra değil. Bu Suruç’un bir gerçeği” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Erbakan ‘Erken Seçim’ İçin Tarih Verdi

Bir başka vatandaş ise, “Adeta göle dönen yollarda araçlarımızın zarar gördüğünü dile getiren başka bir Suruçlu vatandaş ise, yetkililere çağrıda bulunarak çözüm istedi.

Vatandaşların ardından tekrar söz alan Fidan, çözüm önerilerini sundu:

“Peki çözüm nedir? 63 Evler Sokak, Şeker sokak, Merinos Sokak, Remil Caddesi, Şehit Sokak, Şirvan Sokak, Kanal Sokak, Mehmet Faik Deniz Sokak, Mezarlık Sokak, İstiklal Caddesi, Girne Sokak, Mızar Yol, Değirmen Sokak, Sezer Sokak, Karayolu Caddesi… Bu sokaklar yapılırsa en azından vatandaşlarımız rahat bir şekilde iş yerlerine ve okula çocuklarınız gidip gelebilecekler. Şu sokaklarımızı yapamıyorsanız kişi başına değil, en azından hane başına birer çizme hediye edin ki çocuklarımızı okula götürebilelim, esnaflarımız iş yerlerine gidebilsinler.”

Çağrıların ardından söz alan Polat, “Burada bir sel felaketi yaşanılmadı. Burada hizmetsizlik felaketi yaşanıyor maalesef… Ben bu görüntüleri Suruç halkımızın takdirine, Büyükşehir belediyemizin ise vicdanına bırakıyorum” diye konuştu.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden henüz bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.