enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
ALTIN
2.321,68
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Erbakan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Kudüs’ tepkisi: ‘Kudüs, İslam toprağıdır ve öyle de kalacaktır’

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs teklifine tepki göstererek, “Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın şehri, tüm Müslümanların kılıç hakkıdır, dolayısıyla İslam toprağıdır ve öyle de kalacaktır.” dedi.

Erbakan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Kudüs’ tepkisi: ‘Kudüs, İslam toprağıdır ve öyle de kalacaktır’
18.05.2021 15:43
0
A+
A-
Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs teklifine tepki göstererek, “Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın şehri, tüm Müslümanların kılıç hakkıdır, dolayısıyla İslam toprağıdır ve öyle de kalacaktır.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs’ün 3 dinin temsilcisinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesi teklifine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

İsrail’in Kudüs’te işgalci olduğu dünyada kabul edilmiş bir gerçektir!

Erbakan,  “Kudüs’ün Siyonist Yahudilerce işgal edilmiş bir şehir olduğu, tüm dünyada kabul gören bir görüş olmasına rağmen, böyle bir açıklama zihinlerde bu yöndeki tüm kodların da değişimine sebep olacak, Siyonist İsrail Devleti ve Vatikan lehine yeni bakış açıları oluşturulmasına sebep olacaktır. Bu da İsrail Devleti’nin çıkarlarına hizmet edecek bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

Bu teklif İslam dünyası açısından kabul edilemez!

Erbakan şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı dün akşam yapılan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda, Kudüs’te devam eden olaylarla ilgili olarak, “Kudüs’ün üç dinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesi günümüz şartlarında en doğru ve tutarlı yol olacaktır. Aksi takdirde bu kadim şehirde kalıcı barışı sağlamak kolay ve mümkün görülmüyor” diyerek, başta Filistinli Müslümanlar olmak üzere, tüm İslam Alemi’ni ve elbette ki bizleri hayrete düşürmüştür. Bu açıklama İslâm dünyası açısından asla kabul edilemez bir açıklamadır. Kudüs Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın şehri, Selahaddin Eyyubi’nin, bizlere emaneti, tüm Müslümanların kılıç hakkıdır, dolayısıyla İslam toprağıdır ve öyle de kalacaktır.”

Filistinliler daha önce bu teklifi şiddetle reddetmişti

Kudüs’ün üç dinin ortak merkezi olması yönünde bir baskının Birleşmiş Milletler ilk kurulduğunda da yapıldığını hatırlatan Erbakan, ” Ancak bu teklif o dönem Filistinli Müslümanlar tarafından şiddetle reddedilmiştir. Bunun üzerine İsrail, kaba kuvvetle işgallere başlamıştır. Sn. Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamasıyla aslında, Siyonistlere karşı Müslümanların vermiş oldukları haklı mücadeleye rağmen, Hıristiyanların da yönetime dahil edilmesi suretiyle, Hıristiyan dünyasına, mülkiyette ve yönetimde hukuksal haklar edinmeleri teklif edilmektedir. Müslüman toprağı olan Kudüs’ün sadece Yahudiler yetmez, Hıristiyanlar tarafından da bölüşülmesi istenmektedir. Teklif edilen yeni statü ile Ortadoğu’da, Vatikan’a önemli bir siyasî etkinlik kazanma fırsatı sunulmaktadır.”

HABERLER  Meclis çalışmalarına verilen ara 28 Şubat'a kadar uzatıldı

Türkiye asla böyle bir misyonun parçası olmamalıdır

Söz konusu teklifin Müslümanların meşru hak ve hukuklarını erozyona uğratacağının altını çizen Genel Başkan Erbakan, “En kritik nokta da orada mücadele verenlerin şevklerini kıran bir açıklama olmuştur. Böylesi bir yaklaşım talihsiz olduğu kadar, BOP eşbaşkanlığı doğrultusunda görevi çoktan verilmiş bir misyonun devamı olarak da algılanmaktadır. Kudüs Davası’yla, bugüne kadar sayısız şehit verilerek yapılan mücadeleyle bağdaşmayan böyle bir söylem asla kabul edilemez. Türkiye asla böyle bir misyonun parçası olmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.