enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5870
EURO
34,7196
ALTIN
2.498,90
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Mecliste Suruç Belediyesinin bütçesi görüşülürken tartışma çıktı

Mecliste Suruç Belediyesinin bütçesi görüşülürken tartışma çıktı

Mecliste Suruç Belediyesinin bütçesi görüşülürken tartışma çıktı
25.11.2021 15:43
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında Suruç Belediyesinin 2022 mali bütçesi görüşürken meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantıları bütçe görüşmeleriyle devam ediyor.

Toplantı, Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Mecliste Suruç Belediyesinin 2022 mali bütçesi görüşüldüğü sırada Halkların Demokratik Partisi (HDP) meclis üyeleriyle AK Partili ve MHP’li üyeler arasında tartışma çıktı.

HDP’li üyeler Suruç Belediyesinin kayyumla gasp edildiğini iddia ederken, AK Parti ile MHP üyeleri hukuk devletinin herkese eşit davrandığını, hukukun dışına çıkıldığında da devletin gerekeni yaptığına vurgu yaptı.

YILDIRIM: “YAŞANANLAR TAMAMEN SİYASİ BİR SOYKIRIMDIR”

HDP Meclis Üyesi Bahri Yıldırım, “Hatice başkanımız şu an dışarıdadır. 3 aylık bir cezaevi durumu oldu. Yanılmıyorsam eğer maaşının üçte ikisini de alıyor. Şu anda görevinden uzaklaştırılmış durumda. 2016’dan bu yana sayısız HDP belediyesine kayyum atandı. Biz bunun mağduriyetini yaşıyoruz. Bu yaklaşım siyasal bir yaklaşımdır, irade tanımamaktır. Başkanlar ne yaptı? Hangi terör olayını Urfa’da gerçekleştirdi de bunlar alındı. Yaşananlar tamamen siyasi bir soykırımdır. Siyasi bir darbedir. Şu an Suruç Belediyesinin kayyumun hazırladığı ve meclis üyelerini yansıtmayan tabloyu kabul 4 etmiyoruz” ifadesini kullandı.

BAYUK: “SUÇSUZ OLAN HERKES HAK ETTİĞİ GÖREVE, HAK ETTİĞİ KOLTUĞA OTURUR”

Mecliste yaşanan tartışmayla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, “Bir siyasi soykırımdan bahsediliyor. Siyasi soykırım olmuş olsaydı eğer bugün Bahri Bey o koltukta oturmuyor olacaktı. Suçsuz olan herkes hak ettiği göreve, hak ettiği koltuğa oturur. Suçlu olan insanlar da kim olursa olsun eğer hukuken bir suç işlemişse Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Yapılması ne gerekirse o yapılır. Buradan bizim hukuku tartışmamız ve konuşmamız da bence yanlış olur” şeklinde konuştu.

HABERLER  AK Parti Şanlıurfa aday adayları için üst kurul incelemesi başladı

MHP Meclis Üyesi Mahmut Gündoğdu da söz konusu tartışmayla ilgili şunları ifade etti:

“Madem soykırım var, madem şiddet var, en çok onlar konuşuyor, engelleyen var mı? Eğer ben bayrağıma, devletime, toprağıma ihanet edersem devlet beni içeri alsın çünkü hukuk devleti burası.”

KILIÇ: “BELEDİYELER BİR ANONİM ŞİRKETİ DEĞİLDİR”

Halkın iradesiyle seçilen insanlar ancak halkın iradesiyle görevden alınması gerektiğinin altını çizen HDP Meclis Üyesi Nahide Kılıç, “Suruç Belediyesi eş başkanı olarak söz alıyorum. Suruç haksız ve hukuksuz bir şekilde, Belediye Kanunu’na göre Suruç Belediyesi gasp edilmiştir. Hatice başkanımızla ilgili hiçbir suç tespit edilmemiştir. Halkın iradesiyle seçilen insanlar ancak halkın iradesiyle görevden alınır. Belediyeler bir anonim şirketi değildir. Hiçbir suç tespit edilmedi, hiçbir suç yoktur. Seçildikten sonra hizmet esastır. Biz hizmetleri esas alıyoruz” diye konuştu.

KAYA: “HUKUK ÇİZGİSİNDEN ÇIKILDIĞI ANDA HUKUK DEVLETİ GEREKENİ YAPAR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti olduğuna vurgu yapan AK Parti Meclis Üyesi Sait Kaya, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun çizdiği çerçevede hareket eden herkes her hakka sahiptir. Hukuk çizgisinden çıkıldığı anda hukuk devleti gerekeni yapar. Bu herkes için geçerlidir. Burada siyasi polemiğin yapılmasının bir anlamı yok” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.